Rode wijn tegen ouderdom

vrijdag 2 februari 2007 10:29 | louise | 2663 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

In het kader van positief nieuws:

MADRID - Dat rode wijn goed is voor het hart en bloedvaten, dat was via onderzoeken al vastgesteld. Maar wijn is voor meer goed. Een recente Spaanse studie heeft aangetoond dat het drinken van rode wijn het verouderingsproces kan vertragen.

Het is vooral de stof melatonine die bij het pletten van de druiven vrijkomt die wordt geroemd om zijn heilzame werking. Melatonine wordt ook door ons eigen lichaam aangemaakt en regelt onder andere het waak- en slaapritme. Melatonine, dat ook voorkomt in uien, bananen, rijst en kersen, kan cellen beschermen tegen beschadiging door leeftijd.

Lees verder: Telegraaf

Bron: Telegraaf
Externe link: http://www.yayabla.nl

 Quote

Acceptatie is niet passiviteit of een inactieve staat. Ik zeg niet dat je de wereld niet kunt veranderen, dingen rechtzetten, of kwaad vervangen door goed. Acceptatie is in feite, de eerste stap naar succesvolle actie. Als je een situatie niet helemaal precies accepteert zoals die is, zul je moeite hebben deze te veranderen. Sterker nog, als je een situatie niet helemaal accepteert zoals die is, zul je nooit echt weten of deze moet worden veranderd.
Peter McWilliams