STOP VeriChip!

Di 13 Maart 2007 11:42 | louise | 5261 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Ook zo moe van al de positieve berichten over RFID-chips?Een tijdje terug verschenen er zowel in de binnen- als in de buitenlandse pers allerlei alarmerende berichten en geruchten. Er wordt gewag gemaakt van een nieuwe technologische innovatie waarvoor het bedrijfsleven zijn lof niet onder stoelen of banken steekt. In sommige landen zou men demente bejaarden willen ‘chippen’ zodat deze gemakkelijk en snel kunnen worden teruggevonden indien ze weglopen. Ook schoolkinderen en het kroost van rijke mensen, veiligheidspersoneel, kaderpersoneel, soldaten te velde, kortom, op termijn zal iedereen ‘gechipt’ worden, net zoals men tegenwoordig in België al doet met honden, katten en fretten.

Hoewel het Europees Parlement zich verzette tegen de centrale database met paspoortdata, vanwege risico voor misbruik, blijkt dat Nederland als een van de enige landen wel een dergelijke database aan gaat leggen. En hoewel het EP heeft gesteld dat de biometrische gegevens alleen gebruikt mogen worden voor identificatie van de paspoorthouders, hebben de ministers Donner en Remkes begin 2005 aangegeven de database ook te willen gebruiken voor het identificeren van personen.


Dit is vragen om problemen. Een dergelijk databank zal een erg aanlokkelijk doelwit zijn voor hackers die werken voor de georganiseerde misdaad. Indien in een dergelijke database wordt ingebroken dan zijn de gevolgen niet te overzien. Alle persoonsgegevens van alle Nederlanders kunnen dan op straat komen te liggen. Indien in deze database ook vingerafdrukken worden geplaatst is het voor hackers kinderspel om uw identiteit aan te nemen. Tijd is aangebroken voor de verontruste burger om in actie te komen.Uit bezorgdheid over deze ontwikkeling hebben we  STOP VeriChip opgericht, met het doel mensen bewust te maken van het gevaar dat implementeerbare RFID-chips met zich mee kan brengen. Wij bieden op onze website de ruimte voor discussie, uitwisseling van ideeën, gevoelens en informatie over het RFID-chips en RFID in bredere zin. We nodigen voor en tegenstanders, leken en experts uit om de discussie aan te gaan met elkaar over dit maatschappelijk belangrijke onderwerp. Tevens kunt u hier een petitie tekenen.


Voor ons is het allang duidelijk: men probeert de mensen de ID-chip aan te praten op dezelfde manier als men hen de GSM verkocht heeft, door het oproepen van allerlei irrationele angsten, waardoor de mensen ten prooi vallen aan een steeds sterker veiligheidssyndroom. Alsof zelfs iedereen die niks te verbergen heeft zich alles zou moeten laten welgevallen en de klok rond gecontroleerd zou moeten worden. En voor U?Bron: actiegroep Stop VeriChip

Reacties

  Elimineren dat ding !

  Do 8 Maart 2007 21:25 | San |

   


  We moeten de chip ontleden en onschadelijk proberen te maken.


  Die chip kan via paralelle markten bij ieder van ons geraken, dus we moeten er zeker rekening mee houden dat die dingen 99% kans maken om geïmplementeerd te geraken in onze economie.


  Uiteraard proberen we te anticiperen en altijd beter voorkomen dan genezen, maar het zal een moeilijk gevecht worden. Toch opteer ik om in het offensief te gaan zoals Luisa dat ook lanceert in haar oproep tot tekenen van de petitie o.a.


  Zouden mensen moeten vinden die primo zo'n origineel hardware chipke kunnen bemachtigen. Liefst van paar grote producenten. Segundo hem analyseren en finaal elimineren.


  Eens de chip ingeplant is (moet worden getest op reeds geïmplanteerde dieren, zoals in België), moet er er gemoduleerd worden (of hoe heet dat) en die frequentie verstoord worden zodat de chip nutteloos is. De chip zou onder invloed van bepaalde stralingen afgebroken moeten kunnen worden zodat ie via de bloedbaan wegvloeit en ons lichaam uiteindelijk verlaat.


  Is maar een idee.


  Groetjes


  San


   


   


   


  Een toekomstbeeld met RFID

  Do 8 Maart 2007 21:44 | Frank |

     http://www.youtube.com/v/zLztxjz4cWk" width="425" height="350" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent">