In de angstgreep van terreur

Zo 18 Maart 2007 18:52 | louise | 3286 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De strijd tegen het terrorisme schrijdt voort. Niemand kijkt meer op of om van een nieuwe bewakingscamera of een overheidsspotje waarin we met z’n allen worden opgeroepen alert te zijn op een aanslag. Maar is deze ‘war on terror’ wel zo goed voor ons; en hoe ver ga je eigenlijk hierin mee?

De Nederlandse schrijver Marcel Messing (1945) denkt er het zijne van. In zijn nieuwste geesteskind ‘Worden Wij Wakker?’ geeft hij zijn visie over ‘de verborgen krachten achter het wereldtoneel’.

‘Big Brother is watching you’ via camera’s, internet, telefoon, bank etcetera. Messing waarschuwt in zijn boek voor totale controle en bewustzijnsmanipulatie. Alles in naam van onze veiligheid. Hij noemt hierbij de mogelijke implantatie van de onderhuidse microchip bij de mens.
Is dit doemdenken, een complottheorie of sciencefiction? De auteur, woonachtig in België, legt in zijn boek de gevaren bloot van deze nieuwe technologie.

Overigens gebeurt het chippen van mensen al in ons land door middel van inspuiting. In de Baja-Beach Club in Rotterdam wordt een dergelijk systeem gebruikt in plaats van het conventionele pasje. Dit om klanten te identificeren en om drankjes te betalen in ruil voor korting op de consumpties.


Wie is Messing?
Messing studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap. Hij is auteur van twintig boeken en talloze artikelen. In verschillende landen treedt hij als spreker op en staat hij bekend om zijn synthese tussen oosterse en westerse wijsheid. In de Franse Pyreneeën heeft hij elf jaar onderzoek gedaan naar de Katharen.Over Marcel Messing:


Stop de chip


Inspuitingen bij Baja-Beach Club (link ‘Pers’)

 

Bron: Het Net

Bron: Het Net