Robot wordt ruimtechirurg

donderdag 28 juni 2007 10:01 | louise | 3036 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

NASA stuurt een mobiele robotchirurg met de naam Raven de zee in. De capsule waarin hij zit bootst de omstandigheden aan boord van een ruimtevoertuig na.

Gedurende twaalf dagen moet de robotchirurg Raven bewijzen dat zijn kunstjes ook in de ruimte overeind zullen blijven. Terwijl de echte chirurgen lekker droog achter hun computer blijven zitten, drijft hij rond in een ruimtesimulatie-omgeving in de Atlantische oceaan. De instructies van de experts reizen via internet en kabel richting Raven. Plaatjes van de nep-patient die hij opereert komen via hetzelfde netwerk weer bij de specialisten terug.

Zo'n robotchirurg aan boord van een ruimteschip is handig in geval van nood. Er is dan altijd een specialist aan boord, zonder dat die in levende lijve mee hoeft. Maar ook in oorlogs- en rampgebieden, of in afgelegen plaatsen waar een locale dokter hulp nodig heeft kan hij uitkomst bieden, fantaseren de bedenkers verder. Raven werd in de afgelopen vijf jaar gebouwd in het BioRobotics Lab van de Universiteit van Washington.Lees verder: Noordelicht

Bron: Noordelicht
Externe link: http://www.yayabla.nl

 Quote

“Naturally the common people don't want war; neither in Russia, nor in England, nor in America, nor in Germany. That is understood. But after all, it is the leaders of the country who determine policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for”
Hermann Goering. Hitler's Reich-Marshall at the Nuremburg Trails after WWII