EEN ANDERE WERELD IS MOGELIJK

dinsdag 15 mei 2007 11:26 | louise | 2414 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Op internationaal niveau is de afgelopen jaren de andersglobaliseringbeweging ontstaan die miljoenen mensen verenigt onder de leus:''een andere wereld is mogelijk".

Organisaties die op diverse terreinen actief zijn: milieu, mensenrechten, armoede, vrede, arbeid, vrijheid-werken steeds nauwer samen.

in 2001 werd voor het eerst in het Braziliaanse Porto Alegre het Wereld Sociaal forum georganiseerd. Dit voorbeeld werd in november 2004 opgevolgd in nederland. in de beurs van Berlage in Amsterdam kwamen duizenden mensen bij elkaar op het eerste Nederlands Sociaal Forum. In mei 2006 was de tweede succesvolle editie van het NSF in Nijmegen. drieduizend mensen namen deel aan 175 debatten en workshops op dit festivaal van ideen en idealen.

Inmiddels ondersteunen meer dan 250 maatschappelijke organisaties en actiegroepen het NSF.

In mei 2008 zal opnieuw een Nederlands Sociaal Forum plaatsvinden. In de aanloop daar naartoe organiseert het NSF op zondag 20 mei 2007 in Amsterdam de Top van Onderop.

 We roepen iedereen dan ook op om deel te nemen aan het Nederlands Sociaal Forum. Een andere wereld is niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk!

Zie voor informatie over het Nederlads Sociaal Forum en kaarten reserveren: www.sociaalforum.nl

 Overzicht van de ruim 250 organisaties die het NSF steunen en de beginselverklaring hebben ondertekend.

OPROEP AAN ALLE  BEWUSTE MEDEBLOGGERS : KOM MET Z'N ALLE!!!

Bron: NSF

 Quote

The sharing of joy, whether physical, emotional, psychic, or intellectual, forms a bridge between the sharers which can be the basis for understanding much of what is not shared between them, and lessens the threat of their difference.
Audre Lorde