Yin en Yang

Za 13 Januari 2007 21:00 | louise | 2134 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Het gaat om ons ZELF, om onze eigen IK en in wie wij ZIJN en niet wie wij waren, dit zelfonderzoek brengt ons terug bij ons zelf. Wij zijn onze gevoelens kwijt geraakt en nu gaan wij ervaren wat het is om weer te kunnen voelen en te weten wie wij ZIJN. Deze persoonlijke Evolutie is nodig omdat wij te ver van onszelf zijn afgedwaald en dit kunnen wij begrijpen met geestelijke spirituele wijsheid.

Ons innerlijke ZELF, dat is ook ons Ik of EGO, daarin zijn problemen ontstaan. Ons Ik / EGO heeft 2 verschillende kanten: op zijn Oosters gezegd Yin en Yang. Van Yin en Yang kant hebben wij van beiden de positieve kanten voor nodig. Als er nog problemen zijn in een of beide negatieve kanten van de Yin en Yang, betekent dit een zwakte die nog bij veel mensen aanwezig is. Dit kunnen wij echt alleen begrijpen door een zelfonderzoek te doen en dus bewuster naar ons zelf te gaan kijken. Wij zien wel gemakkelijk problemen in een ander, maar wij willen dit niet in onszelf onderzoeken en dat is nu juist wel nodig. Zijn de beide kanten van ons Ik of EGO positief dan hebben wij dit Yin en Yang principe goed begrepen. Dan krijgen wij innerlijke rust en hebben wij ons innerlijk geheeld en zo komt onze ziel en geest en lichaam weer in balans. Als wij deze EGO evolutie begrijpen en er aan werken, gaan wij weer terug naar onze eigen VERLICHTE ZELF.

Deze innerlijke evolutie is er voor iedereen, om naar binnen te keren en dit is terug keren bij onszelf, zodat mannen en vrouwen duidelijker beide kanten van zichzelf kunnen begrijpen. Dat wij weten, dat de mannelijke Yang en de vrouwelijke Yin kwaliteiten en de waarde van innerlijke gelijkheid en eenheid weer in ons zelf kunnen ervaren. Deze eigenschappen van Yin en Yang kunnen wij begrijpen zonder van geslacht te hoeven veranderen. Mannen en vrouwen zijn bijna hetzelfde, het verschil kennen wij en dat is kinderen krijgen. Het maakt echt niet uit, of onze kern man of vrouw is, ons INNERLIJKE ZELF is bij beide altijd hetzelfde en daarom is het ook mogelijk om voor mannen en voor vrouwen beide Yin en Yang kant te gaan begrijpen. Het gaat om een innerlijke verandering binnenin ons, dit vinden wij ook weer terug in onze eigen persoonlijkheid en karakter.

Deze evolutie is speciaal dat mannen en vrouwen weer elkaars gelijken worden, want de natuurlijke scheppingsdrang is verstoord geraakt en dit is al heel wat jaren bezig. Als wij onszelf beter gaan begrijpen, begrijpen wij ook de andere kant van ons zelf en dat is nodig om weer gezamenlijk in balans te zijn.

Mannen en vrouwen staan niet op gelijke voet, er is een onbalans ontstaan en die gaan wij nu begrijpen. Op jonge leeftijd werd verteld dat we sterk moesten zijn? We mochten niet huilen? We moesten onze mond houden? De kwestie is, waarom denken wij dat er veel mannen hun gevoelens niet kunnen tonen, dat mocht niet?

Daarom kunnen wij ook zien dat onze ouders en hun ouders en ga zo maar door, zo zijn opgevoed. Onze ouders wisten niets over waar wij het Nu over hebben, spiritualiteit daar werd je voor op de brandstapel gegooid? Nu zien wij pas hoe verkeerd wij zijn opgevoed, wij blijven van onze ouders houden, maar wees eens eerlijk en zie ook werkelijk dat wij beter met onszelf in contact zijn dan hen?

Wij mogen allemaal onze kwetsbaarheid tonen? Liefde voor jezelf hebben werd vroeger gezegd dat je dan egoïstisch was, dit was toen de waarheid van onze ouders? Laat al die vooroordelen los en zoek je eigen waarheid op? Wij gaan nu ook merken dat veel mannen en vrouwen bezeerd zijn geweest? Dat ze problemen hebben om over hun gevoelens te praten? Vooral vrouwen begrijpen dit eerder? Zijn mannen daarom dominant? Wij gaan nu veranderen wat onze ouders en ook hun ouders niet konden doen, wij hebben NU de informatie om dit te begrijpen.

Als wij de negatieve kant van Yin en Yang herkennen in ons, is dit onze levensles.
Herken je dit in jezelf wat in het Yin & Yang negatieve staat dan zijn dit je lessen. Kijk objectief: herken je die les ook in je, dan is deze les ook voor jou bedoeld. Schrijf die LES op, daarna TRANSFORMEER je iedere les apart in positieve energie.

POSITIEVE YIN KANT is een zachte sterke energie voor mannen en vrouwen. Het is een zachte voedende energie, heeft niets met vrouwzijn te maken en dit kan door man en vrouw begrepen worden en is gebaseerd op innerlijke kracht. Je kunt je gevoelens tonen? Je kunt over je gevoelens spreken? Je maakt gebruik van al je zintuigen? Je begrijpt mystiek? Je maakt gebruik van intuïtie, instinct en creativiteit? Je gelooft in AL wat er is? Je begrijpt geestelijke wijsheid? Je kunt anderen begrijpen? Je kunt niet kwetsen? Je hebt genoeg ZELF vertrouwen, je hebt schouder klopjes van anderen niet nodig? Je voedt je door zelfvertrouwen? Je maakt gebruik van je zintuigen/gereedschap. Je hebt al innerlijke kracht? Je weet dat alles om jezelf draait? Je kunt goed voor jezelf opkomen?

NEGATIEVE YIN: Herken je dit in je zelf? Je gebruikt geen zintuigen? Daarom heb je geen zelfvertrouwen? Als je gedomineerd wordt laat je dit ook zelf gebeuren dan kom je niet goed op voor jezelf? Je weet ook dat perfectionisme negatief is, doordat je niet genoeg zelfvertrouwen hebt ''moet'' je alles nog beter doen en boven je eigen kracht werken, en andere mensen vinden je ook niet aardig daardoor? Je denkt niet goed genoeg te zijn? Je denkt een slacht- offer te zijn? Je hebt nog negatieve gedachten? Je bent verlegen en je kunt je niet uiten? Je trek je aan wat de buitenwereld denkt? Onrecht, heeft niets met jezelf te maken dat is mee lijden? Je kunt niet makkelijk LOS laten? Je bent nog heel emotioneel? Je bent nog overgevoelig? Je bent nog kwetsbaar? Je kunt pijn, emoties en angst niet loslaten? Je hebt schouderklopjes nodig, om je ego te strelen? Je bekritiseert? Je bent nog steeds blind voor je eigen fouten?

POSITIEVE YANG kant: Yang energie is een ''mannelijke'' sterke energie en heeft niets met manzijn te maken. Man /vrouw behoort deze YIN en Yang in zich zelf eigen te maken. Je bent assertief, dat is opkomen voor jezelf? Je denkt logisch? Je hebt beredenerende krachten? Je kunt duidelijk communiceren? Je uit je goed? Communicatie is heel belangrijk voor je, dan weet je ook wat die andere voelt of denkt?

NEGATIEVE YANG: herken je dit in jezelf? Je weet altijd alles beter, ook al weet je het niet? Je bent heel eigenwijs? Je bent blind voor je eigen fouten, je kan wel fouten van andere zien? Advies wil je nooit aannemen? Je eigen fouten of problemen op anderen projecteren, dus afschuiven? Je bent egoïstisch? Je bent dominant? Je denkt in cirkels? Je zit teveel in je hoofd te denken? Je bent gevoelloos? Je hebt geen eigen trots? Je hebt geen zelfliefde? Je bent koppig? Je kunt niet vergeven? Je bent jaloers? Het is niet wat je zegt, maar hoe je iets zegt? Zeg je ook eerlijk wat je meent? Geef je duidelijk aan wat je ook bedoeld?

Daaraan kunnen wij al gauw zien of horen of iemand wel of niet in balans is. In beide geslachten moet wel de YIN en de YANG kracht aanvullend en evenredig aanwezig zijn. Een vrouw voelt zich prettig met de sterke mannelijke krachten. Een man voelt zich ook prettig met de voedende vrouwelijke innerlijke kracht.

Spiritualiteit is geestelijke wijsheid en hoort bij deze evolutie en opent al onze positieve energieën die wij nodig hebben en IN ons hebben. De afgelopen jaren zijn de YIN en YANG energieën sterker geworden. Mannen zijn nog steeds een beetje bang deze zachte YIN energieën eigen te maken. Wij praten hier alleen maar over eigen maken, het is begrip hebben voor deze positieve energieën. We hebben echt beide positieve YIN en YANG kant NODIG om in balans te komen.

Bron: spiritualwisdom