De Law of Attraction

Vr 2 Maart 2007 00:24 | louise | 2215 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

In de film ''The Secret', die vorig jaar wereldwijd uitkwam op Internet en binnenkort ook in boekvorm verschijnt, vertelt een aantaal mensen hoe zij het leven naar hun hand hebben weten te zetten, hoe ze een ellendige ziekte te boven kwamen. Niet door het toeval of door hard te werken, maar door gebruik te maken van de wet van aantrekkingskracht. Deze wet is de meest krachtige universele wet te noemen en,komt er in het kort op neer dat je uitsluitend datgene aantrekt in je leven waar je je op focust. Bewust of onbewust en vooral: constant.
In de film wordt je gestimuleerd om je intenties met helderheid en duidelijkheid neer te zetten, door middel van een wensboek of board, waardoor je als het ware het Universum opdracht geeft dit naar je toe te brengen.

In de loop van het verhaal komen er talloze mensen aan het woord die het principe van Attraction nog eens bewijzen door het delen van hun eigen ervaringen. Indrukwekkend en zeker de moeite waardom je intentie nog duidelijker te formuleren, visualiseren en te voelen alsof dat alles NU al in leven is. Ik ben er ook mee bezig geweest en het werkt. Het is niet de eerste keer dat men over Je eigen scheppende vermogen praat natuurlijk, in allerlei oude wijze geschriften en spirituele stromingen kan je hetzelfde universele principe van zuivere intentie waarnemen.
En als je intentie nu ineens puur en simpel ''Vrijheid" is. Vrijheid in actie, vrijheid in liefde, vrijheid in gezondheid, innerlijke vrijheid....Spreekt dat aan? Of hoor je een stemmetje in je hoofd schreeuwen,nee.......dat is onmogelijk! Het kan onmogelijk worden wanneer je toegeeft aan angst. Wanneer je het leven niet kan accepteren zoals het is. Het kan werkelijkheid worden wanneer je vol vertrouwen de intentie hebt zuiver en in vrijheid en liefde te handelen, zelfs in deze onzekere tijden waarin we door de media worden geconfronteerd met berichtgeving die ons in een verlammende angstgreep zou kunnen houden.

De voorwaarden voor echte vrijheid is vrede, ook vrede met de angsten die je voelt bovenkomen en ook vertrouwen dat we de komende jaren de juiste keuze zullen maken.
Die keuze zal alles te maken hebben met de realisatie van onze vrijheid en ons niet te laten meezuigen door de nieuwe wereldorde.
Deze intentie van vrijheid, in vol bewustzijn, in volle kracht is de machtigste tegenkracht tegen de verborgen krachten die onze vrijheid aan banden willen leggen.


All that we are is the result of what we are thought.

Boeddha

Bron: luisa