Masaru Emoto en het Water

Vr 23 Februari 2007 21:44 | louise | 6523 keer bekeken | 1 reactie | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Op zaterdag 18 November hield De Japanner Masaru Emoto  een lezing in Nederland. Deze vond 's avonds plaats in Antropia, een antroposofisch cultuur- en congrescentrum op het landgoed De Reehorst in Driebergen. Er waren meer dan 300 belangstellenden.
Voor de opdracht had ik op Masaru Emoto gelet en gemerkt dat hij zich bescheiden op de achtergrond hield. Ik vond dat hij als klein mannetje toch een grote lichtende aura had. Dat ''lichtende'' was niet de expressie van zijn gezicht want dat verried geen emoties. Wat mij het eest aan deze erudiete wetenschapper beviel, is dat hij door zijn formeel, beleefd en afstandelijk optreden nooit het risico zal lopen om als goeroe te worden vereerd. Toen hij de zaal binnenkwam en strak voor zich uitkeek, was hij echter niet meer het klein mannetje maar een dynamische spreker die met krachtige spreekstem en humor, het publiek bijna 3 uur lang wist te boeien.

Onderzoek

De wetenschapper Masaru Emoto, houd zich al enige decennia bezig met het onderzoek naar water in relatie tot zijn omgeving en voor leken zichtbaar weet te maken hoe invloeden van buitenaf veranderingen veroorzaken in de molecuulstructuur van water. Hiermee voert hij ons binnen in een wondere wereld, waarin alles met alles samenhangt.
Zelf verteelde hij dat hij de laatste jaren de indruk had in een tijd van chaos te leven. Chaos kan worden omschreven als een toestand van verwarring, en is kenmerkend voor de ongeorganiseerde materie van voor het ontstaan van de kosmos. Alleen al door eenvoudig ons leven te leiden kunnen we al uitgeput raken. Kranten, televisie bedelven ons onder informatie (en desinformatie). De oorzaken van onze problemen lijken ontelbaar en overweldigend. Masaru Emoto vroeg zich af of er een oplossing of een antwoord was voor het lijden en voor al het chaos en de problemen in deze wereld. Hij zegt: Zal er ooit een oplossing zijn die universeel en zo eenvoudig is dat iedereen haar kan begrijpen? In feiten heb ik het antwoord gevonden: het menselijk lichaam bestaat doorgaans voor zeventig procent uit water. Hoe kunnen mensen dan een gezond en gelukkig leven leiden? Het antwoord is:door het water waaruit zeventig procent van ons lichaam bestaat te zuiveren!"


IJskristallen


Hoewel Emoto bij zijn onderzoek gebruik maakt van geavanceerde apparatuur, is zijn werkwijze in wezen eenvoudig. Hij bevriest watermonsters en onderzoekt de zo verkregen ijskristallen die hij vervolgens fotografeert, enkele honderden malen vergroot. De wijze waarop de ijskristallen zich vormen, zou je kunnen zien als de manier waarop water zich uitdrukt.

Aanvankelijk onderzocht hij vooral leidingwater en water uit natuurlijke bronnen. Later kwam hij op het idee om water 'naar muziek te laten luisteren' en het bloot te stellen aan de invloed van woorden. Wat zichtbaar werd, is verbazingwekkend en inspirerend. Niet alleen geluid, maar zelfs geschreven woorden hebben een trilling, die door het water wordt 'verstaan'. Water blijkt letterlijk te 'floreren' wanneer het in aanraking komt met harmonische vibraties; zoals kristalbloemen op de foto's laten zien. Wanneer het wordt blootgesteld aan negatieve trillingen (ook vervuiling valt daar onder) raakt het als het ware de kluts kwijt en verliest zijn structuur.Liefde en dankbaarheid


Wat betekent dit nu voor onszelf en onze kinderen? Het lichaam van volwassenen bestaat voor ongeveer 70% uit water en dat van baby's zelfs voor bijna 90%. Dit verleent aan deze kennis een duizelingwekkende betekenis. Wij zijn water en wij zijn in staat water - onszelf - zó te beïnvloeden dat de structuur ervan verandert.

De verfijnde kristalstructuren die Emoto verkrijgt door op flesjes water etiketten te plakken met woorden als liefde of dankbaarheid, zijn veelzeggend genoeg. Misschien is dit laatste nog wel de allerbelangrijkste boodschap die het water voor ons heeft.

Het eenmaal uitgesproken woord?


Door eenvoudigweg een woord op een flesje water te plakken, wordt de kwaliteit van de kristalvorming beïnvloed. Zo kunnen we dus het water dat we dagelijks gebruiken via woorden en gedachten transformeren in liefde-, vrede-, of vreugdewater. Hetzelfde gaat op als we tegen elkaar of onze kinderen praten. Achter de woorden 'Kom, laten we het samen doen' en 'Doe het zelf!' liggen heel verschillende intenties; de foto's maken zichtbaar dat de vibraties van deze uitspraken niet voor niets ook lijfelijk als harmoniserend of verstorend worden ervaren.

Op zaterdag 18 November hield Emoto voor een lezing in Nederland. Deze vond 's avonds plaats in Antropia, een antroposofisch cultuur- en congrescentrum op het landgoed De Reehorst in Driebergen. Er waren meer dan 300 belangstellenden.

Emoto is al langer succesvol in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland, waar hij vanaf 2000 regelmatig in diverse steden optreedt voor een publiek van 500 tot 1500 personen. Ook in Australië en de vs zijn er sympathisanten die tournees voor hem organiseren. Er worden tevens meerdaagse seminars gehouden, waar men zich kan laten opleiden tot Hado Instructor. Sinds augustus 2003 houdt Emoto een boeiend internetdagboek bij waarin hij verslag doet van zijn activiteiten. Er staan fraaie foto's bij, waarop je hem ziet in het gezelschap van allerlei beroemde, geleerde en wijze personen. Dit jaar sprak hij onder meer op het Fourth World Water Forum in Mexico, dat werd geopend door de prins van Oranje.

Bronnen: Water weet het antwoord

Waterkristallen van Emoto

 

Water dat de naam van de godin Amaterasu werd getoond.

Het kristal ziet eruit als een prachtige spiegel of misschien de contouren van de zon. Het is niet alleen mooi, maar straalt ook grootsheid of zelfs heiligheid uit.

Bron: luisa

Reacties

    kaart met de afbeelding Liefde

    Di 27 Februari 2007 01:14 | Angelique |

    al een paar maanden ben ik aan het experimenteren met de kaarten met afbeeldingen van de kristallen,en het werkt,het water blijft  langer schoon geen afzettingen in het glas. probeer het groetjes Angelique