Brein achter aanslagen 11 september bekent

Za 17 Maart 2007 13:41 | louise | 3387 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Khalid Sheikh Mohammed, van wie altijd werd gedacht dat hij het brein was achter de terroristische aanslagen op 11 september 2001, heeft toegegeven dat hij deze en andere aanvallen heeft gepland.


Mohammed plande in totaal 28 aanslagen
Mohammed zit sinds 2003 vast in de Amerikaanse gevangenis Guantánamo Bay op Cuba. ‘Ik was verantwoordelijk voor de gehele uitvoer van de 11 september-operatie,’ zegt hij in een verhoor, waarvan het Pentagon de transcriptie heeft vrijgegeven.

De terrorist is een belangrijke Al-Qa'ida-leider. Hij komt na Osama bin Laden en de Egyptenaar Ayman al-Zawahiri.

Moord
Mohammed heeft ook bekend dat hij verantwoordelijk is voor de onthoofding van de Amerikaan Daniel Pearl, journalist van The Wall Street Journal. Dit deel van zijn bekentenis was aanvankelijk uit het transcript geschrapt, omdat het Pentagon eerst de nabestaandenvan Pearl wilde inlichten.

Pearl werd in januari 2002 ontvoerd in Pakistan tijdens een onderzoek naar islamitische militanten. Mohammed werd lange tijd verdacht van de moord.

Mohammed heeft ook toegegeven tientallen andere aanslagen te hebben gepland of uitgevoerd. Vermoedelijk zijn er duizenden mensen om het leven gekomen bij de operaties die hij in de afgelopen vijftien jaar uitvoerde.

Autobom
Dankzij zijn bekentenis is aan het licht gekomen dat Al-Qa’ida ook in verband kan worden gebracht met de ontploffing van een autobom die in 1993 bij het World Trade Center plaatshad.

Mohammed vertelde dat hij een grote rol speelde bij een reeks aanslagen zoals:

De aanslag op een nachtclub op het Indonesische eiland Bali
Een bomaanslag op een Keniaans ‘beach resort’ in 2002
De mislukte raketaanval op een Israëlisch passagiersvliegtuig in Mombasa

Uit het transcript valt op te maken dat Al-Qa'ida een tweede vliegtuig wilde laten crashen tijdens de operatie van 'shoe bomber' Richard Reid.

Mikpunt
Volgens Mohammed is nog een aantal gebouwen en personen aan te wijzen als mogelijke doelwitten van aanslagen:

Amerikaanse energiecentrales
De Sears Tower in Chicago
Het Empire State Building in New York
Het Panama Kanaal
De Big Ben in Londen
Luchthaven Londen Heathrow
De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter
De Amerikaanse oud-president Bill Clinton
De Pakistaanse president Pervez Musharraf

In totaal heeft Mohammed bekend dat hij verantwoordelijk is voor het plannen van 28 aanslagen. Hij zou bij drie aanvallen hebben meegeholpen met de uitvoering.Bron: Elselvier

 

Zijn er nog mensen die er in  trappen?

Bron: Elservier

Reacties

  De Ultieme Patsy

  Za 17 Maart 2007 16:16 | Truthseeker |

  Belachelijk ja, ik geloof er allemaal niks van! en volgens een CNN Poll gelooft 76% dit niet. Het lijkt haast wel alsof men massaal wakker word!
  --------------------------------------------------------------------------------------------

  De ultieme patsy
  Khalid Sheikh Mohammed, het “Al-Qaeda mastermind,” heeft bekend direct betrokken te zijn geweest bij zo’n beetje iedere grote aanslag van de afgelopen 20 jaar. Dit heeft hij via zijn ‘persoonlijk vertegenwoordiger’, een luchtmachtofficier, geen advocaat, verklaard voor een geheim militair tribunaal. Klinkt betrouwbaar, niet?


  Mohammed, de ‘derde man’ van Al Qaeda, zit sinds 2003 vast in de Amerikaanse gevangenis concentratiekamp Guantánamo Bay op Cuba waar hij ongetwijfeld de ‘speciale behandeling’ heeft gekregen. Een soortgelijke behandeling werd in de Middeleeuwen gebruikt om heksen te laten bekennen dat ze op bezemstelen rondvlogen. Maar in de strijd tegen terrorisme is alles geoorloofd zullen we maar denken. Mohammed beweert inderdaad gemarteld te zijn.


  ‘Ik was verantwoordelijk voor de gehele uitvoer van de 11 september-operatie,’ zegt hij in een verhoor, waarvan het Pentagon de transcriptie heeft vrijgegeven. In totaal heeft Mohammed bekend dat hij verantwoordelijk is voor het plannen van 28 aanslagen. Hij zou bij drie aanvallen hebben meegeholpen met de uitvoering.
  Over de link tussen Mohammed en de Pakistaanse inlichtingendienst ISI lazen we niets. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de CIA nauwe banden onderhoudt met de ISI.


  Aangezien KSM bekend heeft van ‘A tot Z’ betrokken te zijn geweest bij de 11 septemberaanslagen kan hij misschien tijdens zijn volgende ‘verhoor’ duidelijkheid geven over de volgende zaken, waar de ‘complotdenkers’ steeds mee aankomen:


  - Was Khalid Sheikh Mohammed ervoor verantwoordelijk dat de FBI opdracht gaf om de World Trade Center aanslag van 1993 door te laten gaan?


  -Was Khalid Sheikd Mohammed verantwoordelijk voor de ‘stand down’ van NORAD op de dag van 11 september?


  -Was Khalid Sheikh Mohammed verantwoordelijk voor de implosie van WTC7?


  -Heeft Khalid Sheikh Mohammed een groep hoge Pentagonfunctionarissen gewaarschuwd om hun vluchten te annuleren op de avond van 10 september?


  -Was Khalid Sheikh Mohammed verantwoordelijk voor het recordaantal ‘put’ opties op American en United Airlines?


  -Heeft Khalid Sheikh Mohammed er voor gezorgd dat de Geheime Dienst President Bush compleet ombeschermd liet zitten in een basisschool in Florida? Had Mohammed de Geheime Dienst vertelt dat Bush geen doelwit was?


  Misschien krijgen we, als ze de duimschroeven nog eens even flink aandraaien bij Mohammed, antwoord op deze en andere belangrijke vragen. Met een beetje mazzel eist hij dan ook de verantwoordelijkheid op voor de moord op President Kennedy, de ramp in Tsjernobyl en het broeikaseffect. Is je fiets gestolen? Grote kans dat Mohammed er achter zit.


  Chris Bollyn schrijft: Terror Mastermind KSM is an Imposter - The Confession is Fake

  Bron: Zapruder


  wie geloofd dit?

  Zo 18 Maart 2007 18:52 | selsaet |

  Hij heeft ook bekend dat hij persoonlijk Bonifatius in Dokkum heeft vermoord en persoonlijk heeft hij Jezus aan het kruis genageld. ja ja.


  Luc


  Ben Geladen

  Ma 19 Maart 2007 13:55 | Destrée |

  Ben Laden is blijkbaar uitgerangeerd.
  Zo kwam men op 29 januari 1950 ook aandragen met de schuldbekentenis van Anton van der Waals.
  Getikt op een schrijfmachine, niet ondertekend – en 3 dagen nadat hij was gefusilleerd.
  Anton van der Waals was geliquideerd, opdat hij niets meer zou kunnen zeggen van zijn rol als Brits/Duits/Nederlands agent in het Englandspiel.
  Waarin hij als Vertrouwensman van de SS-Obersturmbannführer Schreieder voor de met de Duitse bezetter collaborerende Koningin Wilhelmina het contact tussen haar en de collaborerende Koos Vorrink verzorgde.
  Uiteraard moest dat de doofpot in.
  En Beatrix vervolgt dit misdadige beleid.
  Geen (laffe) Nederlandse (in overgrote meerderheid Oranjefascistische) haan die er naar kraait…
  Zo merk ik ietwat geladen op.