Politie New York bespioneerde activisten in Europa

Zo 25 Maart 2007 12:30 | louise | 3261 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Gepubliceerd op zondag 25 maart 2007

Undercover agenten van het politiekorps van New York reisden in de aanloop naar de conventie van de Republikeinse Partij in 2004 naar onder meer Europa en Canada om vredesactivisten te bespioneren.
De politie ging de gangen na van activisten die mogelijk rellen wilden veroorzaken tijdens de conventie die in de nazomer van 2004 in New York werd gehouden.

Interviews
Dat heeft The New York Times zondag gemeld op basis van documenten van de politie en naar aanleiding van interviews met agenten van het korps.

De politiemensen sloten vriendschappen met vredesactivisten en onderschepten hun emailberichten. Ook drongen de agenten door tot chat rooms van actievoerders.

Dossiers
De politie legde honderden dosssiers aan van de mensen die ze bespioneerden. De politie documenteerde niet alleen de gegevens van potentiële ordeverstoorders.

Ook van groepen die waarschijnlijk helemaal niet plan waren om de conventie te verstoren, werden dossiers opgesteld. Daarbij ging het onder meer om kerkelijke groepen, theatergezelschappen en tegenstanders van de doodstraf.

 

Men is gewaarschuuwd.......Big Brother komt steeds een stapje dichterbij......

 

Zie: Planet

Links:


Artikel in New York Times

Berichtgeving Indymedia


Bron: Planet