Chip in je lijf

Ma 26 Maart 2007 00:47 | louise | 7753 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

vrijdag 23 maart 2007 om 08:04 door Annemarie van der Meulen

Een chip, zo klein als stof, om te implementeren. Het aanbrengen van de chip in de mens levert veel weerstand op: Het schendt je privacy en zelfs in de bijbel was de chip al voorspeld.

De chip
De nieuwe chip die gaat komen, maakt gebruik van de RFID-technologie. RFID staat voor Radio Frequency Identificatie. Op deze microchip staat informatie opgeslagen in de vorm van een nummer en kan op afstand uitgelezen worden. Een speciaal leesapparaat wordt gebruikt om de chip uit te lezen, door een hoeveelheid elektromagnetische energie uit te zenden. Komt de RFID in de straal van deze energie, dan kan de spoel stroom opwekken waardoor de microchip vervolgens zijn informatie kan uitzenden.

RFID Chips worden steeds kleiner. Fabrikant Hitachi heeft al een chip zo klein als stof ontwikkeld. Deze zouden dus kunnen worden ingebracht met een griepprik. Hitachi heeft deze chips nog niet in gebruik, maar denkt in 2 à 3 jaar de chips op de markt te brengen.

Chip voor de elite
Volgens Rick Devente, auteur van EQgen.nl, is RFID een droom voor de elite om iedereen overal en altijd te kunnen volgen in hun koopgedrag en verblijfplaats: "Neem bijvoorbeeld een blikje cola, nu staat daar een barcode op zoals op alle blikjes van dat specifieke type. Met een RFID chip wordt dat anders: dan kan ieder blikje cola zijn eigen unieke code hebben. Stel je doet boodschappen en koopt een dergelijk blikje cola en je betaald vervolgens met uw pincode. Nu is dus dat specifieke blikje aan jou te koppelen."

De Baja Beach Club heeft zowel in Barcelona als in Rotterdam VIP-bezoekers de mogelijkheid geboden om zich te laten injecteren met een RFID-chip, ook wel VeriChip genoemd. Deze chip dient als entreebewijs en als elektronische portomonnee. De rekening van de bestelde drankjes wordt van het saldo van de betreffende persoon afgeschreven.

Chip en satan
Christenen geven aan dat de implementatie van chips al in de bijbel verspeld wordt. In de bijbel, Openbaring 13:16-17 , staat: "Verder liet het bij alle mensen, jong en oud, rijk en arm, slaaf en vrije, een merkteken zetten op hun rechterhand of op hun voorhoofd. Alleen mensen met dat teken - dat wil zeggen de naam van het beest of het getal van die naam - konden iets kopen of verkopen."

Deze tekst voorspeld dus dat iedereen een teken van de duivel zal moeten dragen om iets te kunnen kopen of verkopen. Dit is dus te vergelijken met de VeriChip.

Stop VeriChip
Er is een actiegroep opgericht die het gebruik van de RFID-chip wil tegen gaan. Deze groep heet STOP VeriChip en wil mensen bewust maken van het gevaar dat implementeerbare RFID-chips met zich mee kan brengen: "Alles wat je doet, waar je heen gaat, wat je koopt of verkoopt, alles wordt geregistreerd en opgeslagen in databases." De groep is bezig met het verzamelen van handtekeningen voor een petitie tegen de chipsimplantatie. Deze wordt gestuurd naar de Tweede Kamer.

Bron: Pressit.NU

Bron: Pressit.NU

Reacties

  chip

  Ma 26 Maart 2007 23:08 | Duider |

  Hoi,Luisa


  Goed geschreven, ook ik ben een fel tegenstander van de chip-implantaat, waar kan ik de actiegroep STOP VeriChip vinden ik wil mij graag aansluiten, ik verkies liever de dood dan een chip-implantaat daar doe ik dus niet aanmee


  LOVE IS FREEDOM


  Actiegroep

  Ma 26 Maart 2007 23:44 | louise |

  Actiegroep https://verichip.yourownrisk.nl/" target="_blank">Stop VeriChip     Je bent van harte welkom!


  ROFL

  Di 27 Maart 2007 00:43 | BerA |

  Rofl


  In welk bijbelverhaal staat de chip dan beschreven?


  De bijbel is een sprookjesboek vol naargeestige sprookjes die niet veel met de werkelijkheid te maken hebben.


  Save humans STOP religion


  Ezechiel 4:12 ...Bon apetit