Het evenwicht in jezelf herstellen

Di 9 Januari 2007 10:29 | louise | 2486 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Op een bepaald moment in ons leven worden we ons wellicht bewust dat we steeds maar bezig zijn met dingen buiten ons, en dat we aan onzelf totaal voorbij gaan. wanneer dat moment is aangebroken, betekend dat we van binnen klaar zijn om daar verandering aan willen brengen.
We reageren op alles en iedereen behalve op het stemmetje binnen in ons.Dat stemmetjes, dat er steeds maar doorheen probeert te komen, om ons te zeggen dat we de spiegel, die ons in dagelijks wordt voorgehouden, steeds maar niet willen zien, maar dat we vroeg of laat deze confrontatie aan zullen moeten gaan.
We zouden af en toe de tijd moeten nemen om te luisteren naar onze innerlijke stem, die innerlijke stem is de stem van je Hoge Weten dat je meenaam naar de aarde, vanuit de wereld van Licht, ons werkelijke Thuis, daar waar we vandaan komen en waar we weer naar terug gaan. In dat weten ligt ook de opdracht besloten die we meenamen om op aarde te verwezenlijke. Ons aards bewustzijn is een deel van weten, dat via de hersenen binnenkomt en is gerelateerd aan aardse zaken van actie en reactie. Het leven dat zich afspeelt in het diepste van ons bewustzijn: de vreugde, de dankbaarheid, maar ook de pijn die wij in onzelf ervaren tijdens ons leven op aarde, daar hebben we met ons verstand geen antwoord op. Antwoorden op die vragen liggen in ons ''Hoge Weten'' besloten.
Door midden van stilte en inkeer in onszelf maken we de weg vrij voor dat Innerlijke Weten , waardoor we de antwoorden krijgen op vragen die betrekking hebben op de centrale vraag die we ons vaak stellen: Waarom moeten ons bepaalde dingen in ons leven overkomen en wat moeten we ervaan leren?!
Vragen over, en antwoorden op, de ervaringen die we doorleven, omdat deze blijkbaar bij onze opdracht horen.
Vanuit een diep innerlijke rust kunnen we de waarheid over onszelf vinden en ook vrede met het leven zoals het IS.Harm Wagenmakers.

Bron: Harm Wagenmakers