Het zesde zintuig

Wo 28 Februari 2007 19:35 | louise | 1761 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Twee weken geleden begon de KRO met het televisieprogramma ‘Het Zesde Zintuig’. Een soort Idols voor paragnosten, helderzienden en anderszins paranormaal begaafden. Vorige week viel de eerste finalist af: na het aanvoelen van zijn aura dacht ze dat ex-voetballer John de Wolf een vrouw was, en toen dit niet het geval bleek vermoedde ze homoseksuele energie op te pikken. John (toe aan zijn tweede vrouw en vader van drie kinderen) vond het wel amusant, en deze scène zal veel sceptici hebben overtuigd dat het bestaan van een zesde zintuig naar het rijk der fabelen moet worden verwezen.
Maar wat te denken van de vrouw die pijn in haar knie kreeg bij het ‘aanvoelen’ van John – dezelfde knie die John door een blessure niet kan buigen en hem nog steeds veel pijn bezorgd? Of van de helderziende die bij het aanraken van zijn been de letter R ‘doorkreeg’ – dezelfde letter die John op zijn enkel heeft later tatoeëren ter nagedachtenis aan een overleden vriend. Vals spelen is door de opzet van het programma en de aanwezigheid van onafhankelijke en bijzonder sceptische waarnemers vrijwel uitgesloten. Dus wat doe je dan met je sceptische en kritische houding? Is er toch meer tussen hemel en aarde? ..........Lees meer: kennislink

 

In een kristallen bol kijken is meer iets voor in sprookjes: moderne helderzienden, paragnosten en anderszins paranormaal begaafden wagen zich daar niet meer aan. Hoe ze wel te werk gaan, is onder andere te zien in het televisieprogramma Het Zesde Zintuig.

Bron: kennislink

Reacties

  Hey hallo Luisa....

  Di 6 Maart 2007 01:28 | Webskater |

  Ik volg het zesde zintuig....


  Sterker nog... Ik ben op de screendag geweest van dat programma, Mijn toen malig vriendin dacht over gaves te beschikken. en heeft zich toen dus opgegeven voor het programma.


  Ik vind het uiterst intressant om te zien hoe die mensen tewerk gaan.... en me die dag ook de ogen uit me kop gekeken :D... Tot nu toe fasineed het me heel erg wat ik tezien krijg in het programma. En geloof dus echt wel dat er meer is......


  Goed tot zover m'n reactie...