Protest in Brazilië bij bezoek Bush

zaterdag 10 maart 2007 09:19 | louise | 3628 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Stenen gooien
Op enkele plaatsen in de stad gooiden betogers stenen en vuurwerk naar de politie. De oproerpolitie gebruikte traangas en wapenknuppels om de actievoerders uiteen te drijven. De meeste gewonden waren politiemensen.

Moordenaar
Enkele tienduizenden mensen namen deel aan de protesten tegen Bush. De betogers droegen spandoeken met daarop teksten als 'Bush moordenaar' en 'Bush ga naar huis'.

Samenwerking
Bush praat vandaag met zijn Braziliaanse ambtgenoot Da Silva. Een belangrijk agendapunt tijdens hun ontmoeting is het versterken van de samenwerking van Brazilië en de Verenigde Staten bij de productie en de stimulering van de verkoop van bio-ethanol.

Doorreis
Na het afsluiten van zijn bezoek aan Brazilië reist Bush naar Uruguay, Colombia, Guatemala en Mexico. Ook in de andere landen zijn protestacties aangekondigd tegen Bush. De Amerikaanse president is in Latijns-Amerika weinig populair als gevolg van de oorlog in Irak en het neoliberale beleid dat hij voorstaat.

Bron: RTL nieuws 


Bron: RTL nieuws

 Quote

The sharing of joy, whether physical, emotional, psychic, or intellectual, forms a bridge between the sharers which can be the basis for understanding much of what is not shared between them, and lessens the threat of their difference.
Audre Lorde