Geen mens is illegaal

Vr 10 Augustus 2007 16:56 | louise | 2032 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

9 augustus 2007: OPEN BRIEF AAN NEBAHAT ALBAYRAK

Eerder dit jaar is er besloten tot een ons inziens mager 'generaal' pardon.
Wij zijn hier vanavond om te zeggen dat de 'vreemdelingen'wet in zijn geheel moet worden afgeschaft.

Directe aanleiding vormt het gebruik van de wet om mensen te dwingen hun identiteit kenbaar te maken. Dit overkomt de laatste tijd ook regelmatig activisten.

Bovenal vinden wij het onacceptabel dat mensen zonder papieren worden opgejaagd, en voor onbepaalde tijd worden opgesloten en volledig rechteloos gemaakt.

Wij zijn verder van mening dat een wereld zonder grenzen meer vrijheid biedt voor iedereen en dat alleen hierdoor mensen toleranter met elkaar om zullen kunnen gaan.
Het vrijlaten van alle 'vreemdelingen' zal het mogelijk maken om elkaar de hand te geven, in plaats van nog langer angst en haat te zaaien.

Wij verwachten van de huidige staatssecretaris van justitie een drastische beleidsverandering: stop de hetze tegen 'vreemdelingen', stop de criminalisering, uitsluiting, razzia’s, opsluiting, uitzetting van migranten en vluchtelingen!

De huidige obsessie met de invasie van immigranten in Europa weerspiegelt de groeiende invloed van het malthusianisme in het eenentwintigste-eeuwse denken. We zijn getuige van een verschuiving in het culturele zelfbeeld van het Westen doordrenkt met cultuurpessimisme. Sommigen pleiten zelfs voor een afname van die bevolkinggroepen die zij als ‘verkeerd’ beschouwen.
Een slechte zaak wat mij betreft. Een zeer slechte zaak. 
Mensen zijn mensen. We zijn allemaal mede-aardbewoners en zouden in harmonie en respect met elkaar moeten leven in plaats van in haat en discriminatie.

Zie reacties op:  Nu jij

Bron: Indymedia