Free and Zero Point Energy

Zo 25 Februari 2007 09:54 | louise | 2728 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

  De redenering dat energie niet gemaakt of vernietigd kan worden is vast gelegd in de eerste hoofdwet van de thermodynamica. Toch vinden kosmologen het nodig om via een Higgs deeltje vroeg in het proces van de oerknal over te gaan tot het scheppen van materie/energie. Er is ook een kinetisch model van aantrekking en afstoting zonder velden. Dat gaat met virtuele deeltjes die naarmate ze meer energie hebben korter kunnen bestaan en weer moeten verdwijnen. hun levensduur wordt begrensd door de onzekerheids relatie van Heisenberg die stelt dat: Delta E * Delta t < h. De ruimte zou vol zitten met deze virtuele deeltjes en door interactie met deze deeltjes zou je velden niet nodig hebben. Ik wil de details daarvan even buiten beschouwing laten maar het gaat er om dat dit een grote hoeveelheid energie is. Bij 0 temperatuur zou alle beweging ophouden, maar dat is niet zo en dat zou een evenwicht zijn met de vacuum nulpunt energie.

Nicola Tesla heeft naar verluid Hertz in zijn lab bezocht en hem laten zien dat ze iets over het hoofd hadden gezien. Maar Tesla was een moeilijk mens en had na verloop van tijd steeds meer vijanden en de pers die hem eerst de hemel in had geprezen voor zijn AC om de water energie van de Niagara waterval in generators om te zetten op te transformeren naar New York te brengen en daar weer omlaag te transformeren om het in de stad te distribueren, werd later door die zelfde pers neer gesabeld als een gek. Tesla had in zijn aantekeningen ook doorlichten staan lang voordat Roentgen er mee kwam en ook ander wetenschappelijke zaken die vroeger waren dan de officiële uitvinders. Hij maakte zich niet druk over zijn wetenschappelijke reputatie en heeft menig uitvinding maar laten zitten.

Hij had met name kritiek op Heaviside die de vergelijkingen van Maxwell had gelineariseerd en gevectoriseerd en ze daardoor van 20 naar 4 had gereduceerd. Tesla was van mening dat er ook longitudinale elektrische golven waren, die er eerst wel in hadden gezeten, en heeft die naar verluidt aan Hertz gedemonstreerd.

Nu maak ik even een sprong naar het heden. Er zijn mensen die beweren dat het mogelijk is energie te creëren en weg halen mbv deze longitudinale golven en dat ze weten hoe (oa Tom Breaden) . Er zijn zelfs serieus ogende documentaires van. Kijk maar eens bij www.youtube.com search Free and Zero Point Energy


Bronnen: Herman de Jong: NWT 

 

 

Bron: luisa