Identificatiebewijs verplicht tijdens winkelen

donderdag 27 september 2007 08:36 | louise | 3017 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Klanten die over een paar jaar een winkel binnengaan moeten eerst hun identificatiebewijs tonen voordat zij worden toegelaten, zo waarschuwde korpschef Bernard Welten van de hoofdstedelijke politie tijdens een bijeenkomst van MKB Amsterdam. De maatregel zou nodig zijn om veelplegers en andere criminelen buiten de deur te houden.

"Je ziet steeds meer om je heen dat je je moet identificeren. Op vliegvelden en in veel gebouwen gebeurt het al. Bij sommige winkels, zoals juweliers, moet je al aanbellen om binnen te komen. Straks moet ook de notoire winkeldief aan de voorkant van een winkel zijn bonuskaart laten zien", aldus Welten.

De politie onderzoekt nu systemen om informatie met de ondernemers uit te wisselen. In Amstelveen en Haarlem is het al mogelijk voor winkeliers om via internet foto's van notoire overvallers en winkeldieven te bekijken..

Bron: Argusoog.NL
Externe link: http://www.yayabla.nl

 Quote

De politiek heeft geen toekomst; de politiek heeft alleen bestaan vanwege de neurose waarin de mensheid leeft. Als die neurose eenmaal verdwenen is, verdwijnt ook de politiek.
Bhagwan Sri Rajneesh