One chip to rule them all

Vr 16 Maart 2007 00:12 | louise | 4736 keer bekeken | 2 reacties | 2 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Terwijl ik gisteren bij de beurs Zorg & ICT als (vermeende) klant het RFID College Phi Data (specialist op het gebied van patientidentificatie) bijwoonde, realiseerde ik me hoe ontzettend snel de RFID ontwikkeling gaat en dat je plotseling iets krijgt voorgeschoteld waar je niet om hebt gevraagd. Ik werd als het ware geconfronteerd met de barre werkelijkheid: de komst van de gechipte wereld!

Al bij de inleiding werd snel duidelijk dat er sprake was van propaganda. De inleiding werd gegeven door Bart Schermer van het RFID Platform Nederland ook ''The fellowship of the Chip''genoemd.Hij begon met de woorden: "RFID is niet langer een 'wondertechnologie', maar een volwassen technologie die nu al bijdraagt aan onze economie, veiligheid en kwaliteit van leven''.Vervolgens werden Diverse aspecten van RFID beknopt en uitvoerig toegelicht. Vooral de positieve aspecten van RFID, zoals: Veiligheid en kosten besparing. Doelstelling van deze dag was om potentiële klanten te winnen voor de Radio Frequency Identification (RFID) technologie. Er zijn verschillende organisaties in Nederland die pilots met deze techniek uitvoeren of RFID zelfs al volledig hebben geïntegreerd in hun bedrijfsprocessen om er maar enkele te noemen: Het AMC, Capgemini, Geodan, Intel, Boijmans van Beuningen, Ahold, Oracle, Jumbo Supermarkt en niet te vergeten de beroerde Baja Beach Club.


In de zomer van 2004 heeft Schiphol in samenwerking met KLM RFID-technologie getest door op bepaalde vluchten de koffers te voorzien van RFID-chips. Door middel van deze technologie moet het aantal zoekgeraakte koffers flink gereduceerd worden. Deze pilot was zo'n succes dat Schiphol alle koffers wil voorzien van een RFID-chip.
Binnen een paar jaar zullen de meeste ziekenhuizen overgaan op de RFID chip. De vraag of er ook plannen waren om mensen te chippen, werd ontkennend beantwoord (maar niet echt overtuigend). Voorlopig zal elke patiënt een polsbandje dragen met een barcodesysteem met daarin alle informaties en medische gegevens. Tijdens de lezing werd er echter gesproken over de nadelen van zo'n bandje. Sommige patiënten zijn allergisch en andere vinden zo'n bandje erg hinderlijk, bovendien zou je zo'n polsband kunnen verliezen. Het is niet uit te sluiten dat er in de toekomst toch zal worden besloten voor implantatie en zeker met de nieuwe vloeibare nanochip: niet te zien en niet te voelen. RFID Architect Wim Griffioen zei dat patiënten bang zijn voor een RFID-polsbandje maar dat ze waarschijnlijk van idee zullen veranderen als ze zien
dat ze hiermee een snelle toegang krijgen tot entertainment (streaming-tv, -video, -radio). In de nieuwe gevangenis in Almere lopen al 6 gevangenen met een RFID-polsbandje.
Wat mij in ieder geval duidelijk werd, was dat binnenkort alles wat kruipt, loopt, vlieg en zwemt wordt gechipt; de totaal gecontroleerde mens is niet langer science fiction meer maar werkelijkheid!

Het werd me ook duidelijk dat we moeten strijden voor een verbod op implanteren van tags in mensen zoals dat nu al bij dieren gebeurt.
We moeten absoluut voorkomen dat het RFID-polsbandje wordt vervangen door de implanteerbare Chip.De ziekenhuizen zullen een tussenstap zijn en als het begrip privacy eenmaal is gemolesteerd, dan is de volgende stap een makkie want de rest zal volgen. Medische ethiek zal geen rol meer spelen want onder het mom van ''veiligheid'' is alles toegestaan.Dus zullen de brave patiënten ja knikken want de dokter heeft gesproken en want als de dokter zegt dat het goed voor je is dan gelooft een gemiddeld mens dit eigenlijk meteen.
The fellowship of the Chip zal binnenkort in overleg met de regeringen ons alle in de ban van de Chip houden.
Een ding is zeker, ik ben niet van plan om me te laten chippen, En U?

 

Dr. Wim Griffioen van PHI solutions geeft uitleg overtemperatuurregistratie met SFID dmv. RFID TempSens label.

Zie Video

Bron: luisa

Reacties

  The return of freedom

  Do 15 Maart 2007 21:58 | Frank |

  Lezing over de gevaren en de werking van RFID technolgie.


  http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=-7647864808178615771&hl=nl" type="application/x-shockwave-flash" flashvars="">


  What the hack

  Vr 16 Maart 2007 16:52 | Frank |

  Op een hackers bijeenkomst, what the hack, in 2004 werden al enkele gevaren van RFID blootgesteld.


  Radio Frequency Identification (RFID) is a popular contactless identification technology which has been hyped as the "next generation barcode". These tiny inductively-powered computer chips have already been integrated into consumer goods, passports, public transportation tickets, and even people. Because most RFID tags lack privacy enhancing technologies or cryptography, governments, corporations, and malicious individuals can use RFID technology to track and create behavioral profiles of everyday people.

  Effective RFID surveillance and tracking depends upon the proper functioning of RFID systems. Just as hackers can cover their tracks against Intrusion Detection Systems, concerned individuals can fight back against RFID surveillance by introducing false positives and false negatives into RFID systems. Non-malicious “RFID abuse��? is likely to appear in forms ranging from self-defense to practical jokes to activism. This presentation will discuss many of the ways to abuse RFID systems, and will then examine the resulting dilemma facing RFID system operators.


  https://wiki.whatthehack.org/images/0/01/Fun_and_Mayhem_with_RFID.pdf" target="_blank">Hier vind je de lezing in pdf vorn


  https://rehash.xs4all.nl/wth/rawtapes/wth_fun_and_mayhem_with_rfid/wth_fun_and_mayhem_with_rfid_139.mp4" target="_blank">Hier vind Melanie Rieback's lezing op video (right click to save the file 378mb)