Kalla maant tot rust in onderzoek vliegramp

Zo 7 Januari 2007 09:43 | louise | 2942 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen


MAKASSAR (ANP) - De vicepresident van Indonesië, Jusuf Kalla, heeft de bevolking tot kalmte gemaand nu het de autoriteiten al bijna een week niet is gelukt een vermist passagiersvliegtuig te vinden. ,,Het is een nationale kwestie geworden. Al duurt het nog een maand. We blijven zoeken."
Dit zei Kalla zaterdag volgens Indonesische media.
Een 17 jaar oude Boeing 737-400 van Adam Air met 102 mensen aan boord verdween maandag van de radar op een vlucht van Java naar Sulawesi. De zoektocht naar het toestel wordt gehinderd door slecht weer en de autoriteiten hebben steeds opnieuw hun zoekgebied uitgebreid bij gebrek aan resultaat. Een melding vorige week dat het toestel was gevonden, bleek vals.
Zes Amerikaanse experts, onder meer van Boeing, kwamen zaterdag in Indonesië aan om de Indonesische luchtvaartautoriteiten te adviseren in hun zoektocht naar het toestel. De Amerikaanse hulp bestaat niet uit materiële hulp voor de speurtocht, aldus media in het gebied.
De piloot van de Boeing heeft volgens de jongste gegevens van de overheid geen noodsignaal gegeven voordat zijn toestel verdween van de radar. Volgens het hoofd van de onderzoeksmissie is de piloot tweemaal van zijn koers afgeweken, mogelijk om ruw weer te vermijden boven het zuiden van Sulawesi.
Familie en vrienden van de vermiste passagiers en bemanningsleden zijn al dagen uitgebreid te zien en te horen op de Indonesische televisie en de radio. Velen laten op tv foto's zien van hun geliefden in de hoop dat iemand toevallig hun broer, zus, vader, moeder of echtgenoot heeft gezien.
Bron: BN/deStem