Vista: tien redenen om wel/niet over te stappen

Ma 29 Januari 2007 13:43 | louise | 3508 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen

AMSTERDAM - Windows Vista, het nieuwe pc-besturingssysteem van Microsoft, is vanaf dinsdag dan eindelijk te koop. De opvolger van Windows XP heeft zes jaar op zich laten wachten. De computerbranche hoopt dat Vista de verkoop een impuls zal geven. Hieronder tien redenen om over te stappen, en evenzoveel om dat niet te doen.
Lees verder: De Volkskrant

 

Wat mij betreft wegen de TIEN REDENEN OM VISTA IN DE WINKEL TE LATEN zwaarder dan de verwachte voordelen ervan......in de winkel laten dus!

Bron: De Volkskrant

Reacties

  Alternatief Vista

  Ma 29 Januari 2007 20:19 | Frank |
  Ik heb als Beta tester al 4 jaar een versie van Vista in huis, toen was de codenaam nog Longhorn. Ik heb inmiddels een nieuwe computer aangeschaft om de zware systeemeisen van Vista tegemoet te komen. Maar na lange tijd testen ben ik blij dat ik mijn oude windows 2003 nog niet had vewijderd van mijn computer. Die draait nog als een tierelier.

  Nog een reden om Vista te laten liggen is omdat het NSA - een overheidsdienst die ooit zo geheim was dat het ook wel bekend stond als ‘No Such Agency' - heeft toegegeven dat het heeft meegeholpen aan de beveiliging van Vista. Tony Sager, de voornaamste beveiligingsexpert van het NSA, heeft gezegd dat de geheime dienst iedereen wil helpen.

  Voor de beveiliging van Vista werkte het NSA met een rood en een blauw team. Het rode team moest zich gedragen als een geduchte en vastberaden tegenstander die het besturingssysteem wil hacken. Het blauwe team hielp systeembeheerders van het Ministerie van Defensie met het configureren van Vista om de aanvallen te stoppen.

  Het bedrijf uit Redmond is overigens niet de enige softwaremaker die zich tot de NSA heeft gericht: ook Apple en Novell werken met hen samen, en ook voor die bedrijven geldt dat ze niet op details van de samenwerking willen ingaan. De samenwerking met de NSA zal de speculaties over een achterdeur voor de overheid weer doen oplaaien; Microsoft heeft vorig jaar wel aangegeven geen deurtjes voor de overheid in Vista te bouwen.

  Misschien tijd om over te stappen op Linux? Hierbij kan je, als je de kennis hebt, zelf bepalen wat je wel of niet op je computer wilt hebben. Dit omdat het een opensource besturingsysteem is, echter is dit alleen voor de echte Nerds toegankelijk. Een aantal distributies mag vrij verspreid of zelfs aangepast worden, daardoor is het mogelijk om ook zelf een distributie te maken. Alhoewel er best wel wat alternatieven zijn:


  Waarvan de eerste, ubuntu, wel de beste is naar mijn idee. Vergeet je brilletje niet op te zetten als je jezelf gaat verdiepen in Linux

  Windows Vista kan toch niet 70% goedkoper (Update)

  Di 20 Februari 2007 17:03 | Truthseeker |

  Windows Vista kan 70% goedkoper.
  (Originele Titel)

  Het nieuwe besturings- systeem Windows Vista werd twee weken geleden geïntroduceerd en hoewel de meningen erover misschien uiteen lopen, zijn de meeste mensen het over twee dingen eens: het ziet er mooi uit én het is nogal aan de prijs. De prijzen voor volledige versies variëren van 279 tot maar liefst 549 euro. Het tijdschrift Computer Idee rekent in het nieuwste nummer voor hoe je legaal aan Vista komt voor nog geen derde van de prijs.

  Dankzij een zogenoemde OEM-licentie (wat staat voor Original Equipment Manufacturer) betaalt een computerhobbyist voor de populairste Home Premium versie geen 329, maar slechts 88 euro. Daarvoor dien je wel af te zien van technische ondersteuning door Microsoft en de winkel, en mag hij of zij het besturingssysteem in combinatie met slechts een pc gebruiken .

  Hoewel het licentiebeleid al sinds 2005 van kracht is, blijkt dit bij veel consumenten en winkeliers onbekend. Het resultaat is dat de goedkope OEM-licenties in de praktijk alleen bij nieuwe pc's worden verstrekt. Geïnteresseerden die zelf Vista willen installeren krijgen meestal de dure retailversies aangesmeerd en worden zo volkomen onnodig op kosten gejaagd.

  Bron: Express.be / Google News


  ----------------------------------------------------------


  UPDATE!


  Op Planet staat te lezen:


  Goedkope versie Vista 'met risico's'


  Er is een versie van het nieuwe besturingssyteem Vista voor 88 euro te krijgen, maar volgens Microsoft is dat een versie met hindernissen. Microsoft tempert ondertussen de verwachtingen over Vistaverkopen.

  Computer Idee publiceerde gisteren een bericht onder de kop: 'Wat Microsoft u niet vertelt: Windows Vista kan 70 procent goedkoper'.

  Het is niet nodig, schrijft de pc-uitgave van VNU, dat consumenten 280 tot 550 euro neertellen voor een Vista-licentie. Een zogenoemde OEM-licentie, waarvan het publiek denkt dat enkel pc-makers die krijgen, is ook voor consumenten beschikbaar. En die kost slechts 88 euro.

  'Geïnteresseerden die zelf Vista willen installeren krijgen meestal de dure retailversies aangesmeerd en worden zo volkomen onnodig op kosten gejaagd', concludeert Computer Idee.

  Geen support
  Een woordvoerder van Microsoft zegt dat dat inderdaad kan, maar met de nodige restricties: "De koper hiervan loopt een enorm risico. Als er iets fout gaat met de installatie dan zit je ermee, want er is geen recht op support."

  Dat fnuikt zich te meer omdat de OEM-versie geen 'upgrade', dus opwaardering van Windows XP mogelijk maakt: "De hele pc wordt geformatteerd, echt helemaal schoongeveegd, dus je moet al je bestanden en programma's redden vóór je gaat installeren."

  Bovendien heb je een 'pré-installatiepakket' nodig. "Die zit er niet bij, maar voor een beetje handige computeraar is die wel zo te verkrijgen", zegt de woordvoerder.

  De versie is niet mee te nemen naar andere pc's, zo waarschuwt Microsoft tenslotte, maar gebonden aan de pc waarop de versie wordt geïnstalleerd.

  Openbaar
  Microsoft bevestigt dat dit al sinds augustus 2005 mogelijk, maar toen was dat alleen mogelijk in combinatie met aanschaf van hardware, bijvoorbeeld een muis. Microsoft ontkent bovendien daar geheimzinnig over te doen, want het staat op internet. Maar Microsoft wil het niet aanprijzen en in de Vista-prijslijst voor consumenten meenemen gezien de problemen die kunnen ontstaan, maar uiteraard ook vanwege de moslopende opbrengsten voor Microsoft zelf en de winkelketens.

  Een grote openbaring is het overigens niet. Kleinere computerwinkels toveren meer dan eens een OEM-versie van de besturing van onder de toonbank en bieden die aan voor de lage prijs en installeren die ook voor je, zo ervoer de redactie van Planet Multimedia.

  Microsoft adviseert particulieren een upgrade van Vista te kopen, er vanuit gaande dat men immers een legale windows XP-versie heeft: "Die is niet zo veel duurder en men heeft wel ondersteuning en geen verlies van data."

  Klap voor Microsoft
  De koers van Microsoft daalde afgelopen vrijdagavond op Wall Street met 2,4 procent tot 28,74 dollar, nadat bestuursvoorzitter Steve Ballmer had gezegd dat analisten te hoge verwachtingen koesteren over de Vista-verkopen.

  Microsoft daalde 7 miljard dollar in waarde, tot 281 miljard dollar. Ballmer zei tijdens een bijeenkomst van analisten dat de verwachtingen 'over-optimistisch' zijn. De schuld werd bij Ballmer zelf gelegd, want bij de introductie van Vista zei Ballmer dat in de eerste drie maanden Vista al vijf keer zo veel verkocht zou worden als Windows 95 in de eerste drie maanden na uitgifte en twee keer zo veel als Windows XP. En, zo luidt de beschuldiging, Ballmer gaf tegenstrijdige berichten af.


  Vista sucks commercial

  Zo 25 Mei 2008 17:07 | Frank |

  Reclame is eigenlijk taboe op yayabla, maar deze anti-reclame is wel erg leuk.