'RFID-chip voor alle Britse scholieren'

Wo 31 Oktober 2007 07:49 | louise | 5216 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

 

Scholieren van de Hungerhil School in het Britse Edenthorpe ondergaan momenteel een test waarbij het schoolembleem op hun uniform van een RFID-chip is voorzien. Dit moet de veiligheid vergroten en de registratie van scholieren eenvoudiger maken.

 

De fabrikant hiervan heet Dambro en hoopt op een succesvolle proef zodat daarna alle schooluniformen standaard van een RFID-chip kunnen worden voorzien. Het Britse ministerie van onderwijs heeft al interesse getoond. Het moet een ideaal systeem tegen spijbelaars worden. Vanaf volgend jaar kunnen ouders de verrichtingen van hun kinderen via internet volgen. Ook zou het systeem in de toekomst toepasbaar kunnen worden voor bedrijven.

Toch staan niet alle ouders te springen om het systeem. David Clouter, een bezorgde vader die deze actie te ver vindt gaan, richtte de organisatie 'Leave Them Kids Alone' op. Hij vindt dat het om een technologie gaat die moet toegepast worden op criminelen en niet op schoolkinderen.

 

Resistance is futile?

 


 

Bron: FOK Nieuws

Reacties

  Overheid dient uit het private domein te blijven

  Wo 31 Oktober 2007 14:05 | Aservire |

  De UK overheid heeft op dit gebied niets te zoeken in het private domein van de leerlingen.

  Ook in the UK gelden de Mensenrechten welke opgesteld zijn om de burger tegen de overheid te beschermen met een aantal BASIS RECHTEN:  http://users.skynet.be/historia/EVRM.htm">https://users.skynet.be/historia/EVRM.htm">http://users.skynet.be/historia/EVRM.htm  Recht op eerbiediging van privé-, familie- en gezinsleven Art. 8  - 1. Een ieder heeft recht op respect voor zijn privé leven, zijn familie- en gezinsleven, zijn woning en zijn correspondentie.

  - 2. Geen inmenging van enig openbaar gezag is toegestaan in de uitoefening van dit recht, dan voor zover bij de wet is voorzien en in een democratische samenleving noodzakelijk is in het belang van de nationale veiligheid, de openbare veiligheid of het economisch welzijn van het land, het voorkomen van wanordelijkheden en strafbare feiten, de bescherming van de gezondheid of de goede zeden of voor de bescherming van de rechten en vrijheden van anderen.


  RFID-chip, protesteer!!!!

  Wo 31 Oktober 2007 21:59 | indrasurya |

  Zoals onder meer marcel messing vertelt over de verschrikkelijke gevaren van HAARP https://video.google.nl/videoplay?docid=-6714296226414352634" target="_blank">http://video.google.nl/videoplay?docid=-6714296226414352634

  zie ik dit als een begin van een veel ergere versie dan George Orwell ooit had durven dromen. Straks krijgen we stiekum nanochips in ons bloed en onze hersens. Dan kunnen we niet meer protesteren, gedagradeerd als we dan zijn tot geestelijke slavernij! 


  Ik vergelijk dit met de brutaliteit om toch maar vast verschrikkelijk zware bommen in gereedheid te brengen om nog een staat in het Midden-Oosten binnen te vallen. De Deense? leider van het onderzoeksteam heeft indertijd publiekelijk verklaard dat Iraq geen kernwapens had. Hier gebeurt met Iran hertzelfde. 9/11 is inmiddels duidelijk het werk van een stelletje topwittehuisgrimenelen. Voldoende mensen van goede naam en faam hebben hun mening hierover te kennen gegeven, niet dat het wat schijnt uit te maken. Nog niet. De kritische massa in nog lang niet bereikt. 

  UK en de de EU, waar ook NL lid van is, zijn bondgenoot van dat stel topgrimenelen. Wij hebben gestemd voor onze regering. Wat doen die? Dat grimenele bondgenootschap koesteren of uiteindelijk luisteren naar een helaas maar al te klein deel van wakkergeworden burgers met kinderen en kleinkinderen.  

  Vertel deze minder leuke werkelijkheid aan buren en vrienden, wel in kleine porties, anders luisteren ze helemaal niet meer naar zo'n "zwartkijker", die o.a. die opruiende berichten van onder meer yayabla leest en gelooft;. Houdt moed!!

  Mijn bijdrage kun je vinden onder de rubriek van de ik-cult naar een wij-cultuur, waar ik regelmatig tot discussies wordt gelokt door bezoekers van mijn site www. spiritualia.nl. Laten we onze koppen boven het zand houden! leef wel enHeel de Wereld!