Hackers en crackers storten zich massaal op Vista

Do 1 Februari 2007 11:41 | louise | 3265 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De komende weken worden spannende weken voor Microsoft. Nu het besturingssysteem officieel op de markt is en dus voor iedereen beschikbaar is, storten hackers en crackers zich massaal op het besturingssysteem, om met goede of kwade bedoelingen lekken te vinden.

De intenties waarmee hackers en crackers op zoek gaan naar lekken in Vista verschillen nogal. Veel hackers hopen naam te maken met het vinden van lekken, terwijl crackers meer kwaad in de zin hebben. Zij zoeken naar manieren om virussen en spyware te installeren op computers met het Vista besturingssysteem.

Volgens Microsoft is Vista echter het veiligste besturingssysteem dat tot nog toe in de Windows serie is verschenen. Vista is voorzien van ingebouwde anti-spyware software en nieuwe opties waarmee voorkomen wordt dat gebruikers perongeluk verkeerde bestanden installeren. Verder hebben de duurdere versies een applicatie genaamd BitLocker, waarmee bestanden op de harde schijf versleuteld kunnen worden.

vista security

lees verder:Techzine nieuws

Bron: techzine nieuws

Reacties

  Een Hacker is geen Cracker

  Do 1 Februari 2007 12:15 | Frank |

  In het dagelijks spraakgebruik en in de lekenpers is een hacker meestal iemand die inbreekt in computersystemen. In bepaalde technisch georiënteerde subculturen is een hacker een persoon die geniet van de intellectuele uitdaging om op een creatieve, onorthodoxe manier aan technische beperkingen te ontsnappen; bijvoorbeeld een goede programmeur, hoewel een hacker niet per se iets met computers hoeft te doen. In deze subculturen wordt het gebruik van de woorden hacker en hacken door en voor computerinbrekers als misbruik van de term gezien; zij worden crackers of krakers genoemd.

  In het bijzonder wordt het woord hacker gebruikt in volgende betekenissen:  • Iemand die een programmeertaal of -omgeving zo goed kent dat hij zonder zichtbare moeite een programma kan schrijven.

  • Iemand die een technologie bedenkt, ontwerpt, uitwerkt, implementeert, test, en verbetert.

  • Iemand die onconventionele maar adequate oplossingen bedenkt tegen lekken, fouten en problemen van andere aard met behulp van beschikbare middelen.

  • Iemand die tracht om via andere dan de officiële wegen een computersysteem binnen te dringen ten einde een beveiligingsprobleem te kunnen aantonen en mogelijk verhelpen. (dus niet om info te jatten!!) 


  Maar ook een goede fietsenmaker valt onder de noemer Hacker, of een bankier als rothchild, die mensen kennen precies de kneepjes van hun vak. Er is ook een andere groep mensen die zichzelf luidkeels hackers noemen, maar dit eigenlijk niet zijn. Dit zijn mensen (meestal mannelijke adolescenten) die een kick krijgen van het inbreken in computers en telefoonsystemen. Echte hackers noemen deze mensen "crackers" en willen helemaal niets met deze mensen te maken hebben. Echte hackers denken vooral dat crackers lui, onverantwoordelijk en niet erg slim zijn. In staat zijn om een beveiliging te omzeilen, maakt je evenveel een hacker, als in staat zijn een auto te starten zonder sleutels je een automobiel ingenieur maakt. Spijtig genoeg zijn vele journalisten en schrijvers erin geluisd om het woord "hacker" te gebruiken om crackers te beschrijven.; Dit irriteert mij mateloos.

  Het verschil komt hierop neer: Hackers bouwen dingen op, crackers breken ze af.


  Als je een hacker wil worden, blijf dan telkens weer nieuwe dingen leren. Als je een cracker wil zijn, lees dan de https://news://alt.2600" target="_blank">alt.2600 nieuwsgroep en bereid je voor op vijf tot tien jaar cel, waarin je kan beseffen dat je niet zo slim was als je wel dacht. En dat is alles wat ik over crackers ga zeggen


  Of, zoals het volgende Zen gedicht het zegt:

  Om het pad te volgen:
  kijk je naar de meester,
  volg je de meester,
  loop je mee met de meester,
  doorzie je de meester,
  word je de meester.

  Als je dus een hacker wil worden, herhaal je deze dingen totdat je ze gelooft. En dan bedoel ik niet dat je het als een mantra moet opzeggen Crackers.


  while ( love & passion ) {
  for( fight = 0 ; rights < freedom ; rights++ )
  fight = standup( rights );
  free( babylon );
  }


  Vista is gehacked.

  Vr 2 Februari 2007 17:10 | Frank |

  Hoewel er tot nu toe nog geen serieuze veiligheidsgaten waren ontdekt in Windows Vista, duiken nu de eerste berichten op over een mogelijk veiligheidsprobleem in het besturingssysteem. De spraakherkenningsfunctie zou het mogelijk maken om op afstand ongemerkt bestanden te wissen.

  Sebastian Krahmer https://c-skills.blogspot.com/2007/01/first-vista-remote-exploit.html" target="_blank">bedacht dat het theoretisch mogelijk zou zijn om door middel van het afspelen van geluidsbestanden met gesproken tekst de Windows Vista spraakinterface te activeren en deze te misbruiken. George Ou, blogger op ZDNet, besloot dit idee uit te proberen en ontdekte dat dit inderdaad werkt. Inmiddels heeft Microsoft de potentiële veiligheidsfout in Vista https://blogs.zdnet.com/Ou/?p=418" target="_blank">erkend, en zou het bedrijf aan maatregelen werken.


  De Vista spraakherkenning maakt het mogelijk om door middel van gesproken commando's taken uit te voeren, waaronder het verwijderen van bestanden.


  Bron: https://tweakers.net/nieuws/46159/Vistas-spraakopdrachten-potentieel-veiligheidsgat.html" target="_blank">Tweakers.net