Het Mea Culpa van Bush

Vr 12 Januari 2007 11:16 | louise | 5110 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

President Bush heeft donderdag gezegd dat hij verantwoordelijk is voor fouten die zijn gemaakt in Irak. De Amerikaanse president Bush heeft in een langverwachte toespraak het nieuwe Irak-beleid gepresenteerd. Hij gaf toe dat er fouten zijn gemaakt, omdat er al na de Iraakse verkiezingen meer soldaten hadden moeten worden gestuurd.

"Daar waar fouten zijn gemaakt, ligt de verantwoordelijkheid bij mij", aldus Bush.

Meer lezen:

Bron: NOS journaal

Reacties

  spijtbetuiging

  Vr 12 Januari 2007 18:06 | louise |

  Een wijze Chinese spreuk zegt: "Vertrouw nooit de spijtbetuiging van een jakhals"


  sektarisch geweld?

  Vr 12 Januari 2007 18:52 | Frank |

  Bush heeft het nu steeds over sektarisch geweld. (ongeveer 40 keer) Wat zou hij hiermee bedoelen, want als ik het woord opzoek dan kom ik tot de volgende conclusie:


  Het Nederlandse woord sekte heeft zijn oorsprong in het Latijn. Het Latijn kent de woorden secta en sectarius. Deze woorden zijn afgeleid van het Latijnse werkwoord "sequi" dat volgen betekent. Een secta is in het Latijn:  • in het algemeen: een gedragslijn of een denkrichting.

  • in het bijzonder:
   (1) politieke grondbeginselen,
   (2) filosofische grondbeginselen,
   (3) een godsdienstige richting.  Een sectarius is een trouw begeleider, een aanhanger, een volgeling.
  Dus als je een bush volgeling bent dan houd jij het sektarische geweld mede in stand.


  In het dagelijkse spraakgebruik heeft sekte een sterke negatieve connotatie, vooral als het verwijst naar de betekenis van nieuwe religieuze beweging. Veel mensen gebruiken het begrip dan ook als een negatieve, zeer subjectieve classificatie van een kleine godsdienstige groep.

  Het bijvoeglijk naamwoord "sektarisch" heeft de connotatie van verkettering en onverdraagzaamheid door een nadruk op kleine doctrinaire verschillen, dit in tegenstelling tot de soms syncretistische leer en praktijk van verschillende nieuwe religieuze bewegingen.
  Dus als je geen bush volgeling bent dan ben je een ketter.

  In de https://nl.wikipedia.org/wiki/Amerikaanse_Onafhankelijkheidsverklaring" target="_blank">Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring staat:


  De onafhankelijkheid van engeland werd in de verklaring gerechtvaardigd door een aantal "waarheden" die de ondertekenaars "vanzelfsprekend" achtten: dat alle mensen gelijk geschapen zijn, dat ze door hun schepper zijn uitgerust met bepaalde rechten en dat onder die rechten valt: het recht op leven, op vrijheid en op het nastreven van geluk.


  Waarom hebben de Amerikanen dan al meer dan 600.000 levens kapot gemaakt? Als iedereen recht op leven heeft. Waarom moeten wij allemaal op de Amerikaanse manier leven? Ik ben het wel met bush eens dat het sektarische geweld moet stoppen, maar dat kan alleen bereikt worden als Amerika zich terugtrekt uit Irak en de mensen daar hun vrijheid teruggeeft.