Merkaba energie

Vr 23 Maart 2007 16:08 | louise | 17209 keer bekeken | 1 reactie | 3 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De Mer-Ka-Ba is een kristallijn energieveld die specifieke geometrische vormen in elkaar verenigt en die rondom het menselijk lichaam een doorsnede heeft van 18 meter.

Wanneer je deze Mer-Ka-Ba activeert dan ontstaat er een dieper contact met jouw Hoger Zelf, het beschermt je wanneer de planeet door het punt van transformatie heen gaat en het geeft je meer kracht op ieder vlak van jouw leven. Je zult beter in staat zijn om anderen en jezelf te genezen. En wat het allerbelangrijkste is, het zal jouw innige verbinding met God weer voelbaar maken.

Zo`n 13000 jaar geleden wisten wij iets meer van onszelf maar zijn dat sindsdien totaal kwijtgeraakt. Wij wisten dat het geometrische energieveld rondom ons lichaam op een bepaalde manier actief gemaakt kon worden en dat die ook gekoppeld is aan onze manier van ademhalen.

Deze energievelden draaiden op bijna de snelheid van het licht rondom ons lichaam, maar ze gingen steeds langzamer draaien en na onze val in bewustzijn vielen ze tenslotte helemaal stil. Zodra deze velden weer geactiveerd worden en weer beginnen te draaien, dan wordt het een Mer-Ka-Ba genoemd en zijn toepassingen in deze Werkelijkheid van bestaan zijn onbegrensd. Het geeft ons een uitgebreider kennis van wie we werkelijk zijn, het brengt ons met hogere bewustzijnsniveaus in verbinding en herstelt ons geheugen voor wat de oneindige mogelijkheden van ons Zijn betreft.

Een gezond draaiende Mer-Ka-Ba is 15 tot 18 meter in doorsnede, en heeft ongeveer dezelfde vorm als van een `vliegende schotel`. Het woord Mer-Ka-Ba is uit drie kleinere woorden opgebouwd namelijk Mer=Licht, Ka= geest en Ba=Lichaam

De Mer-Ka-Ba is een tegengesteld draaiend lichtveld dat de geest en het lichaam tegelijkertijd beïnvloedt.

Het is een voertuig dat geest en lichaam (of beeld van de werkelijkheid) van de ene wereld naar de andere wereld kan brengen. Of van de ene dimensie naar de andere dimensie. En eigenlijk is de Mer-Ka-Ba nog veel meer dan alleen dit, omdat het ook nog werkelijkheden kan creëren als zowel door werkelijkheden kan bewegen.

Liefde is het geheim. Er is op zijn minst één andere factor die zelfs belangrijker is dan de Mer-Ka-Ba en dat is de kennis en het inzicht én de beleving van Goddelijke Liefde.

Alleen door middel van Goddelijke Liefde, soms Onvoorwaardelijke Liefde genoemd, is de Mer-Ka-Ba in staat om een levend lichtveld te worden. Zonder deze Onvoorwaardelijke Liefde is de Mer-Ka-Ba niet meer dan een machine, en wel met zulke beperkingen dat het niet in staat zal zijn om de geest terug naar Huis te brengen, om de hoogste staat van bewustzijn te bereiken, daar waar geen niveaus meer zijn. nog een uitleg: omdat er zoveel evt. mogelijkheden zijn..en wat is/kan de juiste zijn? het licht, zonder te geloven! het licht, alleen mogelijk door geloven in god ect. volgens mij is het licht...liefde! zonder voorgeschreven regels, regels
die vaak gebruikt worden, om macht te vergaren.
Merkaba
Merkabah
Merkavah

In het Egyptisch verwijst Mer naar een specifiek soort in dezelfde ruimte tegen elkaar in draaiende lichtvelden, Ka naar de individuele spirit en Ba naar het lichaam en de fysieke realiteit.

Merkaba's zijn een set tegen elkaar in draaiende lichtspiralen, met de vorm van een tetraëder. Een spiraal, de positieve elektrische, draait met de wijzers van de klok mee vanuit de Bron de levenskracht tot manifestatie, terwijl de andere, de negatieve magnetische, tegen de wijzers van de klok in de levenskracht weer terug naar de Bron laat stromen om vernieuwd te worden.
'De in en uitademing van God'.
Er zijn vele merkaba's op de verschillende niveau's van manifestatie.
In ons ontwikkelingsproces activeren we steeds meer merkaba's van een hogere dimensie van ons wezen.


Voor meer informatie zie de boeken van Drunvalo Melchizedek:

De geometrie van de schepping deel 1

De geometrie van de schepping deel 2

Bron: Ronald Hainje

aaaa

liefde is licht
geen leven
zonder licht
liefde geven!

Ronald

Bron: Ronald Hainje

Reacties

  hey hey

  Vr 23 Maart 2007 16:57 | Innercircle |

  Hoi Luisa,


  Wederom weer een interessant artikel van je!


  Ik heb zelf niet de merkaba meditatie geleerd, maar ik vind Drunvalo Melchizedek heel interessant. Ik heb zelf ook een boek van hem. Toen ik 19 was las ik een boek van Bob Frissell en dat ging veel over Drunvao Melchizek. Dat heeft mijn hele beeld verandert toendertijd.


  Zelf denk ik dat we de merkaba meditatie misschien al kennen van binnen, maar het ons niet herinneren.


  liefs, Innercircle