Opnieuw familiedrama

donderdag 15 maart 2007 10:53 | louise | 2299 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
AMSTERDAM - Voor de derde maal in een week tijd wordt ons land opgeschrikt door een familiedrama. Ditmaal heeft in een hotelkamer in Hengelo (Ov.) een 36-jarige moeder geprobeerd zichzelf van het leven te beroven. Haar zevenjarig zoontje en dochtertje van vijf raakten daarbij gewond.


De moeder raakte zwaargewond en verloor veel bloed. Haar toestand is dusdanig dat de politie haar nog niet heeft kunnen horen.

Onduidelijk is nog of de vrouw, afkomstig uit het dorpje Mariaparochie, ook haar beide kinderen heeft geprobeerd van het leven te beroven of dat het kroost op een andere manier gewond raakte. ,,Het onderzoek is hier onder meer op gericht”, aldus politiewoordvoerder Jan Camphuis.

Daarnaast tast de politie nog in het duister over de toedracht en het motief voor de wanhoopsdaad. De politie zegt zich in het belang van de slachtoffers van ieder commentaar te onthouden.

Vorige week dinsdag vonden een moeder en haar twee kinderen in het Achterhoekse dorpje Hengelo de dood door een overdosis pillen. De vader, die als enige het gezinsdrama overleefde, en zijn echtgenote hadden besloten om samen met hun kinderen uit het leven te stappen. Maandagavond vermoordde een man uit Haarlem zijn schoonmoeder, waarna hij zichzelf en zijn twee zoontjes van vier en zes jaar voor de trein wierp.

Bron:Telegraaf

Als je regelmatig zulke vreselijke berichten leest, moet je je logischerwijze afvragen of het huidig gezin nog de hoeksteen van de maatschappij vormt of is er iets fundamenteel behoorlijk mis gegaan met wat per traditie als de belangrijkste eenheid in de maatschappij werd beschouwd. Het lijkt eerder dat het gezin de wortel wordt van een ziekelijke fenomeen. Tegenwoordig eindigt een op de drie huwelijken in een scheiding, met alle ellendige gevolgen voor de kinderen. Een meerderheid van alle geweldmisdrijven en moorden ter wereld vindt plaats binnen het gezin en tussen gezinsleden. Wat me opvalt is het juist het paradoxale fenomeen van de laatste tijd, ondanks de verschrikkelijke berichten, hartverscheurende drama's en het feit dat veel huwelijken uitlopen op een echtscheiding, gaan mensen weer massaal trouwen. Het wordt misschien tijd om zich af te vragen of het huwelijk wel zo ideaal is.

Bron: Telegraaf