G8 fietskaravaan ingesloten door ME

Vr 11 Mei 2007 00:54 | louise | 2933 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen

G8
Aanleiding om juist nu te gaan demonstreren is om aandacht te vragen voor de protesten tegen de grote G8-top in Duitsland in juni van dit jaar. Bovenstaande thema's en onderwerpen als klimaatverandering, milieu, migratie zullen o.a ook aan bod komen tijdens deze top. Een van de protesten die worden georganiseerd in aanloop naar de G8 is de fietskaravaan - op weg naar Heiligendamm in Duitsland - welke dit weekend Utrecht passeerde. Hun bezoek werd gecombineerd met de fietsdemonstratie op bevrijdingsdag, gezien de overlapping van een aantal van deze onderwerpen.

Aanhouding
Helaas werden de demonstranten geconfronteerd met juist datgene waartegen zij demonstreerden. Namelijk de toenemende repressie tegen burgers die zich kritisch proberen te uiten en in vrijheid willen leven. De fietsers werden verrast door de agressieve houding van de politie. Terwijl ze nog vrolijk aan het fietsen waren, werd de weg door agenten geblokkeerd, die vertelden dat de fietsers 'weg moesten'. Nadat de demonstranten waren omgedraaid, werden ze alsnog zonder enige waarschuwing ingesloten door de ME en allemaal opgepakt.
'Samen met mijn dochter van 14 ben ik afgevoerd en we werden apart in een cel geplaatst. Pas na 9 uur heb ik haar weer gezien. Ik vond het handelen van de politie buiten alle proporties. En mijn fiets hebben ze vernield. Ze hebben het slot open geslepen', aldus een van de demonstranten.

Detentie
Nadat de demonstranten waren aangehouden werden ze allemaal overgebracht naar de cellen van het Gerechtsgebouw. De omstandigheden waren hier bijzonder slecht, mede omdat de luchtbehandeling niet werkte en er dus geen verse lucht werd toegevoerd. Daarbij werden o.a mensen met 25 personen in een cel van 4 bij 4 gezet en kregen deze vrijwel geen eten en drinken. Ook de termijn van maximaal 6 uur ophouding werd voor een aantal mensen ver overschreden en werden nog meer rechten geschonden.

De demonstranten zijn op dit moment bezig alle klachten op een rijtje te zetten. GroenLinks en de SP zullen aanstaande dinsdag vragen gaan stellen in de commissievergadering bestuur en veiligheid over deze gang van zaken. Mogelijk dat er nog een zwartboek wordt samengesteld over de schofterige behandeling van de arrestanten.

 Meer informatie te verkrijgen bij Yvonne 06-23555247 en Christiaan 06-30266039

Zie ook: Indymedia


Bron: nieuwsbank.nl

Reacties

  Slaap zacht democratie!

  Vr 11 Mei 2007 16:14 | Nexus |

  Ook ik maak mij zorgen over de manier waarop overheden in Europa, meestal die die gekozen zijn op vreemde wijze, stemcomputers en dergelijke, de rechten van de burgers verkwanselen, met politie of zelfs militair optreden.


   


  Waar is de vrijheid en waarom demonstreren de mensen niet tegen deze vorm van schaamteloze onderdrukking van de rechten van de mens? Het lijkt wel alsof de meeste mensen geen mening meer hebben. Als makke lammeren bekijken vele miljoenen Europeanen het nieuws en halen hun schouders op als deze beelden de revu passeren, dat is niet normaal, zo zijn mensen niet, er moet meer aan de hand zijn.


   


  Als wij , de mensen waarom het gaat, de mensen die de volksvertegenwoordigers kiezen om ONZE belangen te behartigen, geen inspraak meer hebben in de manier waarop ONZE belangen behartigd worden dan kun je niet meer spreken van een democratie maar moet je haast spreken van een dictatuur in een democratisch jasje. Zien mensen niet waar dit toe leidt, zien mensen niet dat de andere twee wereloorlogen op dezelfde manier begonnen zijn, het uitmelken van de bevolking en hun verworven rechten steeds meer beknotten, hoe blind moet je zijn om dit niet te zien en wat mag er nog allemaal gebeuren voordat men echt wakker wilt worden?


   


  Ik maak mij ernstige zorgen maar vertrouw erop dat de meerderheid van de Europese burger dit niet langer toe zal laten.


   


  Het militaitre apparaat heeft al zijn bedenkingen en protesteert van tijd tot tijd, nu de mensen zelf nog.


  Overheden zijn niks als wij, de mensen , de macht terugnemen, wij hebben ze die macht gegeven maar kunnen die macht ook weer terug pakken om mensen neer zetten die daadwerkelijk de belangen van het volk vertegenwoordigen!


  mensonterende toestanden

  Vr 11 Mei 2007 23:13 | louise |

   


  Ja ik maak me ook grote zorgen over het feit dat de mensen niet opkomen tegen deze vorm van schaamteloze onderdrukking van de rechten van de mens.  Dat een vredelievende betoging op zo'n wrede en onmenselijke  manier wordt afgestraft, dat is voor een gezond denkend mens totaal onbegrijpelijk.
  Kan het zijn dat we nu al zo afgestompt zijn dat we dit normaal gaan vinden?

  Ik denk dat weinig mensen zich voldoende realiseren wat er zich op dit moment maatschappelijk en politiek aan het ontwikkelen is en welke krachten op aarde steeds meer naar macht grijpen. Wij mogen ons hier in Europa nog in een paradijs van vrijheid wanen, de situatie toont dat de tegenmachten daar anders over denken. Zij gunnen ons onze naïviteit nog even, want hoe langer wij slapen, hoe beter het voor hen is.

  Met grote schaamte moet ik eerlijk bekennen dat ik niet de aangewezen persoon ben om zulke dingen te zeggen. Zelf zat ik die dag op een zonnige terras en heb niet deelgenomen aan de demonstratie.


   Het is helaas niet voldoende om erop te vertrouwen dat de meerderheid van de Europese burger dit niet langer toe zal laten. Alleen goede samenwerking van gelijkgestemden die hun krachten samenbundelen, kan hier behulpzaam zijn.


   


   


  Videobeelden van de fietsdemonstratie tgn G8 dd 07/05/2007 UTRECHT

  Za 12 Mei 2007 12:33 | San |

  Dit is gewoonweg een grove schending van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens!


  Zodra het op 'plichten' aankomt, zet Vadertje Staat haar beste beentje voor (chippen, onderdrukken en dom houden), maar als het op de bescherming van de burger aankomt, dan worden die regeltjes met de voeten geveegd...


  KLIK OP MIJ voor een videooverzicht van wat er zich afspeelde in UTRECHT  op 07/05/2007


   


  Wat met een fietser zomaar aanrijden, blokkeren en in de boeien gooien?

  Artikel 9
  Niemand zal onderworpen worden aan willekeurige arrestatie, detentie of verbanning.


  Wat met de 'fietsensloperij'?

  Artikel 17
  1. Een ieder heeft recht op eigendom, hetzij alleen, hetzij tezamen met anderen.
  2. Niemand mag willekeurig van zijn eigendom worden beroofd.

  Samengevat:

  Artikel 30
  Geen bepaling in deze Verklaring zal zodanig worden uitgelegd, dat welke Staat, groep of persoon dan ook, daaraan enig recht kan ontlenen om iets te ondernemen of handelingen van welke aard ook te verrichten, die vernietiging van een van de rechten en vrijheden, in deze Verklaring genoemd, ten doel hebben.

  Hoe lang gaat die massale ANGST van het totalitair regime nog blijven duren? Het valt op dat hoe meer wij gaan bekvechten en demonstreren, de ANGST al even evenredig gaat stijgen bij zij die de touwtjes in handen hebben en met de illusie van een War on Terror ons proberen neer te halen. GELUKKIG trappen wij daar niet meer in mensen! Er is geen groot terreurnetwerk dat ons leven bedreigt, maar de grootste bedreiging is het 'flippen' van een angstbeun, een machtwellustig patroon dat een groepje mensen verziekt en onoverkomelijk met elkaar verbindt en van elkaar afhankelijk is.


  Maar goed, ik geloof nog steeds in betere tijden en in een kentering die een Nieuwe Wereldorde DOOR en VOOR het volk zal teweegbrengen, m.a.w. men kan enkel de balans tss goed en kwaad winnen, indien men in de kaarten van het kwade hebt gekeken. Ik zie het zo: laat ons de plannen voor de NWO doorgronden en op een goede manier een nieuwe wereld bouwen. Idyllisch, utopisch, ... ik weet het, maar toch... we moeten af van oorlog en hongersnood in de wereld en één wereldregering samenstellen mits behoud van landsgrenzen die weliswaar open staan voor het toerisme, maar niet om politieke vluchtelingen op te vangen. Ieder moet zich thuis voelen in z'n land, maar hoe kan dat als er 'angst' 'onrust' en 'onzekerheid' bestaat?