Werknemers voelen zich bespioneerd door hun baas

Vr 5 Januari 2007 09:37 | louise | 2881 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Werknemers voelen zich bespioneerd door hun baas
door Bengt van Zwol


RIJSWIJK - De meeste werknemers in Nederland voelen zich bespied. E-mails en surfgedrag op het werk worden door werkgevers gecontroleerd, denkt meer dan vijf op de tien werknemers. Dat blijkt uit een studie van de vacaturesite Stepstone.
De internationaal opererende zoekdienst voor banen peilde in acht Europese landen de stemming onder bezoekers van de site. Ruim 19.000 mensen uit Nederland, Duitsland, Zweden, Denemarken, Italië, België en Frankrijk vulden de vragenlijst in.

Van de 2300 Nederlandse respondenten zei 52 procent te denken dat de baas e-mails en surfgedrag bekijkt. Minder dan een op de vijf mensen (19 procent) zei zeker te weten dat zijn/haar werkgever zich daar niet aan schuldig maakt. De overige 29 procent zei het niet te weten.

Nederlandse werknemers zijn gemiddeld iets achterdochtiger dan het Europees gemiddelde, dat op 49 procent ligt.

Noren hebben het meeste vertrouwen in hun werkgevers. In dat land voelt 32 procent zich bespioneerd. In Denemarken ligt dat percentage op 43.

In België en Frankrijk denkt 56 procent van de deelnemers aan het onderzoek dat de werkgever over de schouder meekijkt. ANP

Bron: door Bengt van Zwol