CNN/Reuters: UFO's boven Nederland en Duitsland

Do 12 Januari 2006 20:10 | Frank | 11743 keer bekeken | 2 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

BERLIJN - De Amerikaanse nieuwszender CNN en het Britse persbureau Reuters melden dat boven Nederland en Duitsland deze week door veel mensen UFO's zijn gezien. Talloze waarnemingen van vuurballen die door de lucht vliegen hebben tot een golf van UFO-waarnemingen geleid. Wetenschappers denken dat het wellicht een meteorietenregen was.


In Duitsland werden de vuurballen gezien op de grens met Nederland. "Sommige mensen zeiden dat het op een scene uit een science-fiction film leek", aldus amateur-astronoom Werner Walter tegen Reuters. "Het zouden neerkomende satellieten geweest kunnen zijn, of UFO's", zegt hij. "Het is mogelijk dat het UFO's waren, omdat het waarnemingen waren die we niet kunnen verklaren".


NASA zegt de vuurballen ook in de VS, Canada, Nederland, Noord Ierland en Japan gezien zijn. De vuurballen waren zo fel als een spotlicht. De UFO's werden beschreven als "enorm grote, gekleurde vuurballen die bliksemsnel door de lucht vlogen". David Asher van de Armagh Observatorium zegt dat het misschien de Tauriden geweest zijn, een meteorietenregen.


Waar de NASA geen rekening mee houdt, is dat volgens eigen bronnen boven Groningen zo'n "vuurbal" abrupt stil bleef hangen, waarna het in een andere richting zijn weg vervolgde.

Bron: vertaling Xerson.nl

Reacties

  Reken zelf de kans op buitenaards leven uit.

  Wo 7 Februari 2007 19:37 | Frank |

  CNN with Anderson Cooper - On Friday June 9, 2006: Dan Aykroyd talks about his new documentary focusing on his belief that some UFOs originate from extraterrestrial intelligence. "Dan Aykroyd, Uplugged." is his new DVD.

  http://www.youtube.com/v/dVf34XQtBfo" width="425" height="350" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent">


  Beetje vreemd dat deze interviewer, Anderson Cooper, UFO's in vergelijking trekt met de dood van John F. Kennedy. Als je kan rekenen, dan kan je uitrekenen hoeveel kans er bestaat op buitenaards leven.


  De vergelijking van Drake is een wiskundige formule, in 1961 opgesteld door radioastronoom Frank Drake, waarin men poogt alle factoren op te nemen die van invloed zouden kunnen zijn op het ontstaan van intelligent leven. De formule probeert een schatting te geven van het aantal intelligente, (radio)communicerende beschavingen in ons melkwegstelsel en daarbuiten.


  Een geactualiseerde versie van deze formule luidt als volgt :


  vergelijking drake


  waarbij:
  R* = gemiddelde snelheid waarmee sterren worden gevormd (10 tot 40 per jaar in ons melkwegstelsel);
  fp = fractie van die sterren met planeten (wordt na waarnemingen geschat op 50%);
  ne = gemiddelde aantal aarde-achtige planeten (in staat om leven te herbergen);
  fl = fractie van die planeten die leven ontwikkelt;
  fi = fractie van die planeten waar zich intelligent leven ontwikkelt;
  fc = fractie van die planeten die technologie ontwikkelt (waaronder radiozenders);
  L = Levensduur van communicerende beschavingen in jaren.


  Volgens sommigen levert deze formule echter zelfs bij voorzichtige schattingen 10 tot 1000 communicerende beschavingen op, alleen al in ons melkwegstelsel. Dit zou dus suggereren dat buitenaards leven niet uit te sluiten valt.


  Bron: wikipedia


  Dan Aykroyd, Unplugged on Ufo's

  Do 8 Februari 2007 14:31 | Truthseeker |

  "Dan Aykroyd, Unplugged on Ufo's"


  Dan Aykroyd


  http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=-8993422112864357113&hl=nl" type="application/x-shockwave-flash" flashvars="">