De gulden is terug!

woensdag 16 november 2005 12:23 | Innercircle | 1942 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Eindhoven - Initiatiefnemer Johan Vlemmix introduceert als Minister van Feest, uit naam van de Partij van de Toekomst, de â??nieuweâ?? gulden. Hij heeft een groot aantal munten laten slaan met aan de ene kant zijn beeltenis en aan de andere kant de beeltenis van de Nederlandse gulden en heeft het voor elkaar gekregen dat er vanaf woensdag gewoon weer mee betaald kan worden. â??Het gaat mij erom mensen aan het denken te zetten.â??

'De 'eerste' 50.000 exemplaren zijn al binnen en de 2e zending van 50.000 munten is onderweg', zegt Vlemmix. Totaal wil ik 1 miljoen guldens in omloop brengen. De munten worden geslagen bij de Rijksmunt in Utrecht, waar ook de Nederlandse gulden van weleer ooit werd geslagen', memoreert Vlemmix.

De gulden is 1 euro waard en is in eerste instantie verkrijgbaar bij een groot aantal winkels in de Hooghuisstraat in Eindhoven.

Verschillende winkels en horecagelegenheden bieden door middel van speciale acties producten aan die door de consument gekocht kunnen worden met de gulden.

Een koffie voor een gulden, om maar iets te noemen. Uitgaande van een koffieprijs van 1 euro 90 scheelt dat voor de klant nog altijd zoâ??n 90 eurocent.

Het doel is dat er door middel van de gulden een collectieve prijsverlaging ontstaat in Nederland. â??Als we collectief nou eens de prijs verlágen in plaats van verhogen. We zijn natuurlijk vreselijk gefopt met de euro. Als je die gaat omrekenen! Want neem maar van mij aan, dat doen nog steeds een heleboel mensen.â??

Woensdag 16 november wordt om 14.00 uur de munt tot landelijk betaalmiddel uitgeroepen bij Oil & Vinegar in de Hooghuisstraat in Eindhoven. Ook zal hier de eerste betaling met de munt plaatsvinden. Een groot aantal winkels in deze straat zullen de eersten zijn waar je met de gulden kunt betalen.

De gulden zal van 16 november 2005 tot en met 16 november 2006 door heel Nederland in omloop zijn.
Bron: Blik op Nieuws