Sekse is van invloed op surfgedrag

vrijdag 30 december 2005 20:52 | Innercircle | 2592 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Het geslacht is bepalend voor iemands surfgedrag, blijkt uit een onderzoek van het Pew Internet & American Life Project. Mannen zijn bijvoorbeeld eerder geneigd om nieuws- en weerberichten te bekijken, muziek te downloaden en financiële informatie op te zoeken. Vrouwen daarentegen hebben meer interesse voor websites over gezondheid en medische informatie, gebruiken vaker e-mail en zoeken veel meer dan mannen op websites waar ze een route naar een bestemming kunnen vinden.

Van de mannelijke bevolking is overigens 68 procent internetgebruiker; de vrouwen doen daar met 66 procent nauwelijks voor onder. De tijd dat vooral mannen op internet te vinden waren, lijkt daarmee verleden tijd. Kijkend naar internetgebruikers van 18 tot 29 jaar, vindt men zelfs meer vrouwen dan mannen online: 86 procent van deze groep vrouwen is internetgebruiker tegen 80 procent van de mannen.

Bron: Tweakers

 Quote

Wanneer je leeft vanuit je hart, heb je geen ‘wereldbeeld’. Je hebt geen stelsel van overtuigingen, door middel waarvan je de feiten rangschikt. Je hebt weinig sterke meningen over wat dan ook, je bent meer een waarnemer geworden. Je staat open voor het nieuwe en weigert je vast te leggen op een idee of een principe. Je stelt je oordeel over situaties uit, want je houdt de mogelijkheid open dat er iets is wat je nog niet begrepen hebt. Oordelen hebben altijd iets definitiefs in zich; maar een hartgebaseerd kijken naar de wereld heeft geen behoefte aan definities.