16 Prominenten schrijven brief aan Balkenende

Do 2 November 2006 10:04 | Truthseeker | 3310 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

(Novum) - Schrijver Geert Mak, mediaondernemer Harry de Winter, voetballer Khalid Boulahrouz, sidekick Jan Mulder en twaalf anderen willen meer belasting betalen. De ondertekenaars doen donderdag in een ingezonden brief in de Volkskrant een oproep aan premier Jan Peter Balkenende om meer belastinggeld ten goede te laten komen aan armere mensen in het land.

De prominenten bedanken Balkenende dat hij de afgelopen jaren goed voor de rijke Nederlanders heeft gezorgd. 'U hebt de hypotheekrenteaftrek in stand gehouden, evenals onze koopkracht. Bedankt Balkenende! Maar wordt het niet wat te dol?' vragen zij zich af. De ondertekenaars zijn bereid hun kinderbijslag en hypotheekrenteaftrek in te leveren. Ook willen zij een hogere ziektekostenpremie betalen en meebetalen aan de AOW als zij 65 jaar zijn.

Zij stellen in de krant dat ze niet rijker willen worden ten koste van medeburgers en zijn van mening dat de kloof tussen arm en rijk de laatste kabinetsperiode is toegenomen. De prominenten pleiten onder meer voor gratis kinderopvang, meer starterswoningen, betere zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en minima en een hogere AOW-uitkering voor wie geen andere inkomsten heeft.

De zestien deelnemers, onder wie ook directeur Bas Vos van de Taxi Centrale Amsterdam en oud-voetballer Youri Mulder, zijn voor het initiatief benaderd door GroenLinks, die hiermee haar verkiezingscampagne start.

Bron: Elsevier