Amsterdamse student doet magie op straat

Wo 2 November 2005 21:57 | Frank | 2457 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

AMSTERDAM - Een Amsterdamse student kan naar eigen zeggen leviteren en telekinese uitvoeren. Zo zweefde hij een uur lang op het Leidscheplein en liet bij het tv-programma Barend en van Dorp lucifers zweven en muntjes kantelen zonder ze aan te raken.


De 27-jarige Wouter Bijdendijk kwam in aanraking met de magie tijdens een stage in India voor zijn studie culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam.
De student raakte vooral geïnspirieerd door de manier waarop de Indiase straatmagiërs hun kunsten en wonderen zoals hij het zelf liever noemt, vertonen aan het gewone volk. "Zij doen hun werk onder de allermoeilijkste omstandigheden, namelijk gewoon op straat, waar iedereen er met zijn neus bovenop staat. Dat wilde ik dus ook. Bij mij kan iedereen alles zelf zien", zegt Bijdendijk.
TelekineseBijdendijk kreeg na veel bewustzijnstrainingen de naar eigen zeggen telekinetische gave onder de knie. Op RTV Noord-Holland liet hij bijvoorbeeld een microfoonbolletje voor de camera zweven met onafhankelijke getuigen erbij, op Barend en van Dorp lucifers zweven, en leviteerde hij in de lotushouding.
Terwijl de Indiërs magie als wetenschap beschouwen en sommigen het zelfs gebruiken om hun eigen religieuze aanhang te stichten, gebruikt Bijdendijk de kunst als een manier om mensen te vermaken, als entertainment.

Bron: ANP