De 4de en 5de dimensie

Vr 20 Januari 2006 00:09 | Innercircle | 2460 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Er wordt veel gesproken en geschreven om OVER te gaan (ascenderen) naar een hoger bewustzijn, dit betekent (omhoog) gaan naar een hoger niveau in ons eigen bewustzijn. We leven nu hier op Aarde met onze belevingen van de 3e Dimensie, dit is ons bewustzijn van materie, emotie, ego, jaloezie, angst, haat, beoordelen. Het verschil tussen 3D en 4D is groot het zit in het bewust worden, dus intuïtief weten, voelen en denken. Verschil tussen de 4e en de 5e Dimensie is niet zo groot.

Dit betekent als we onze problemen herkennen in onszelf en die overwinnen, dat we een brug overgaan naar 4D en sommige al naar 5D van onze bewustwording. Dit gaat niet zomaar van zelf we mogen eerst eens heel goed naar onszelf kijken, want deze bewustwording kan alleen gerealiseerd worden door onszelf. We staan er niet alleen voor, miljoenen mensen gaan nu door hetzelfde proces heen. Als we niet meegaan in dit mooie evolutieproces blijven we achter. Dan blijven we achter in de 3e Dimensie van ons bewustzijn, dan stagneren we. Dan groeien we niet mee, nadat we in de 4e of 5e D zijn beland blijven we gewoon met zo'n allen hier op de Aarde in 3D, maar dan denken we niet meer hetzelfde zoals we dit deden in een 3e Dimensie van bewustzijn. Want ons denken en voelen en weten wordt intuïtief weten het is dan van een ander fijner bewustzijn, die we gaan herkennen, we weten dan dingen die we in de 3e Dimensie van bewustzijn niet wisten, het is een geestelijke/spirituele kwantumsprong in ons bewustwording naar een weten en voelen die we kennelijk kwijt waren geraakt. We leven dan wel in 2 verschillende realiteiten en leven gewoon door hier op Aarde. Dus overgaan naar een andere bewustzijn is een bewustwording die ons geestelijk/spiritueel veranderd ook ons lichaam zal mee veranderen. De Aarde ( Gaya) veranderd ook met ons mee. Wij veranderen in ons bewustzijn, dus de verandering ontstaat geestelijk/spiritueel en de hele wereld rondom ons heen blijft hetzelfde.

Als we willen evolueren naar de 4e Dimensie in ons bewustzijn mogen we een paar stappen ondernemen. Als we mee willen veranderen kijk dan eerst in jezelf en niet buiten jezelf, neem de tijd om te zien waar de problemen en knelpunten vandaan komen. Als we kunnen aannemen, dat onze eerste 20 jaar van ons leven een leerschool is geweest en nu we ouder en wijzer zijn kunnen we daar leringen uittrekken en begrijpen en dan transformeren dan gaan die problemen weg in het niets waarvan ze ook vandaan zijn gekomen, dus loslaten. Onze jeugd heeft ons gemaakt wie we nu zijn alle antwoorden zitten in onszelf. Omhoog gaan naar 4D gebeurt dus in ons eigen bewustzijn en niet buiten onszelf, besteed aandacht aan zwakheden en verander dit. Dit is teruggaan naar de basis en veranderen wat verandert kan worden en zo luisteren we naar de juiste opdrachten van onze ziel.

We hebben 50% van vader en 50% van moeder meegekregen. Bekijk ouders eens goed of herinner ouders eens hoe zij waren. Waren er bepaalde dingen waar we ons aan stoorden, nu dan weten we al dat we dat niet voor onszelf willen, dus dit niet toestaan in onszelf. Herken je dit in jezelf, verander dit dan. Zie ouders, broers en zussen en vrienden als ware levende spiegels waar we onszelf aan af kunnen spiegelen. Dan gaan we in zien ( wakker) worden welke problemen we nog in onszelf hebben en nog op mogen ruimen. Zo komen we in balans, daar gaat het allemaal over, daarna pas gaan we naar de 4e Dimensie van ons bewustzijn.

Voordat we over kunnen gaan naar 4D gaan we inzien welke problemen we nog in onszelf hebben. Besef dat we alles kunnen veranderen als we dit zelf in kunnen zien en toestaan. Ik heb het al zo vaak gehad over emoties/overgevoeligheid, maar zolang we daarin nog niet in balans zijn kunnen we niet bestaan in een hoger bewustzijn, dit zijn problemen in ons zelf die eerst opgeruimd mogen worden. Blijf niet zeggen dat hoort bij me, nee, emoties ''mogen'' je eigen innerlijke gevoelens worden en beladen emoties, klonteren aan ons mentale/emotioneel Auralichaam vast. Denk nu niet ik kan dit niet veranderen, we kunnen alles als we daar maar open voor willen staan ''gedachtekrachten''. Willen we meegroeien wordt dan eindelijk wakker, zie in dat we in balans ''mogen'' zijn met onze eigen gevoelens van het hart dat zijn pas de juiste gevoelens. Daarom zijn we juist nu hier op Aarde om vooral met onze gevoelens in balans te komen, doen we hier niets mee is dit leven in dat opzicht voor niets geweest. Dit is een struikelblok voor de meeste mooie mensen, emotionele of overgevoeligheid is een zwakte en daarom zijn we juist nu hier op Aarde om te leren voelen met echte gevoelens vanuit ons hart. Dat geeft ons juist energie en emoties en overgevoeligheid kost ons energie.

Het is vaak zo moeilijk om bepaalde vooroordelen los te laten, kunnen we dit niet, blijven we achter in ons 3D van bewustzijn, beoordeel niemand, wie geeft ons daar het recht toe. We kunnen dan niet werkelijk in ons bewustzijn evolueren en dit geldt met emoties, angsten, ego en jaloezie enz. Geef niemand anders de schuld van jou problemen. Projecteer niets op een ander en kijk naar jezelf en zie waar de werkelijke problemen vandaan zijn gekomen. Dan zien we onze eigen fouten in onszelf en niet in een ander. Ga ook niet steeds weer je minpunten herhalen want daar schieten we echt niets mee op. Kijk in jezelf en ruim alles op. Als we deze lessen vanuit onze jeugd gaan begrijpen, zijn we al heel ver. Dit is groeien naar een hoger bewustwording. Onze ZIEL weet wat onze ''lessen'' zijn en dit zijn opdrachten die wijzelf ook weten maar weer vergeten zijn en daarom zijn we nu hier op Aarde om met deze lessen /opdrachten in balans te komen.

Onze ziel zal onze opdrachten steeds weer laten inzien, door bepaalde dingen die gebeuren en we dan niet weten waar dit vandaan kom. Het ligt helemaal aan ons zelf hoe we met onze eigen zielsopdrachten omgaan, het kan soms pijnlijk zijn als er iets opduikt vanuit 't verleden, omdat we daar nog geen aandacht aan hebben gegeven, omdat we het heel ver weg hebben gestopt en dat is even schrikken, maar dat went wel als we weten dat onze ziel hier achter zit. Problemen houden ons gevangen in de 3e Dimensie van bewustzijn. Luisteren naar want onze ziel ons helpt herinneren wat onze opdrachten zijn. Problemen kunnen we transformeren met gedachtekrachten, die heel sterk zijn. Hebben we al onze lessen begrepen en ook getransformeerd en losgelaten gaan we over naar een hoger bewustzijn en dit kunnen we alleen zelf verwezenlijken, niemand anders kan dit voor ons doen. We kunnen hier hulp bij vragen en vergeet niet miljoenen mensen gaan door ditzelfde proces heen.

We kunnen de 4e Dimensie zien als een realiteit dus een werkelijkheid binnenin een andere werkelijkheid, zodat we een Multidimensionale bewustzijn ervaren, vooral met zelfliefde kunnen we al heel veel bereiken. Het is niet de bedoeling dat we alleen overgaan naar de 4e en de 5e D bewustzijn, omdat dit een proces is dat we met zoveel mogelijk mensen tegelijk mogen doen. Samen staan we sterk, investeren we in onszelf is de enige manier om in een hoger bewustzijn te komen. Doen we dit alleen, blijven we ook een eenling en dit is niet de bedoeling, daarom worden er ook zoveel mooie cursussen en boeken aangeboden vooral door diegene die al in 4D zitten. Investeer in jezelf daarom zijn we nu ook hier op Aarde.

Overgaan naar een ander bewustzijnsdimensie ( ascenderen) is een proces dat we gaan begrijpen. Het is een proces van intuïtie en anders leren denken en voelen en weten wie we zijn en waarom we hier zijn. De wereld blijft hetzelfde, alleen wij ervaren dingen dan heel anders, er komt een rust over ons, omdat we weten wie we zijn en waarom we hier zijn en waar we weer terug naar toegaan. Dus het is een volkomen ander mooi bewustzijn dan de 3D.

Als iemand niet mee wil gaan verlies daar geen energie aan, iedereen doet het in zijn eigen tijd. We zullen hierdoor beslist vrienden door gaan verliezen, omdat wij anders zijn gaan denken, we merken dat we geen gesprekstof meer hebben met hen en dit komt omdat die ander stil is blijven staan. Vergeet niet, als we iemand loslaten, komt er weer een ander persoon die beter bij ons past terug. De wereld zoals die is blijft hetzelfde, alleen ons bewustzijn in onszelf is veranderd. Dit geestelijke dus spirituele pad zal ons de innerlijke rust geven. Alleen als we steeds verder gaan, zullen we merken dat er mensen zijn die ons niet meer kunnen volgen, dit zijn de 3D mensen, voel je daardoor niet aangevallen, zij moeten nog veel leren, gun hen de tijd en heb geduld met ze, zij zullen metertijd ook wakker worden.

Bron: Reiki-usui.nl