Bush wil 'familie bedrijf' voortzetten....

Do 11 Mei 2006 09:52 | Frank | 2634 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
De Amerikaanse president George Bush wil dat zijn broer Jeb een gooi doet naar het presidentschap. 'Hij zou een grootse president zijn', zei Bush over zijn broer. Dat heeft de Amerikaanse krant St. Petersburg Times woensdag gemeld op zijn website.

De ambtstermijn van de 53-jarige Jeb Bush, de gouverneur van de staat Florida, loopt in januari af en hij kan zich niet herkiesbaar stellen. Hij heeft herhaaldelijk ontkend mee te zullen doen aan de presidentsverkiezingen in 2008, maar volgens zijn vader, oud-president George H.W. Bush, gelooft niemand zijn zoon als hij zegt nooit president te willen worden.

Jeb Bush wachtte zijn broer dinsdag op toen het presidentieel vliegtuig voor een bezoek aan onder meer een bejaardengemeenschap landde in Tampa in Florida. Jeb Bush zelf heeft herhaald dat hij niet geïnteresseerd is.


"Ik geloof dat Jeb een heel goede president zou zijn. Maar het is aan hem om te beslissen", zei de president in een interview met kranten van Florida, alsof hij het meende. Zelf kan hij na twee ambtstermijen niet herkozen worden. Het mandaat van George Bush eindigt in januari 2009. Er zijn heel wat kandidaten om hem op te volgen.

Het is niet de eerste keer dat Jeb Bush de "avances" van zijn broer afwijst. Als de populaire Jeb wel ja zegt en in 2008 tot president wordt gekozen, is hij de derde Bush-telg die tot staatshoofd wordt gekozen.

Bron: Elsevier / MetroTime