Zwager Bin Laden op Madagaskar doodgeschoten

woensdag 31 januari 2007 11:21 | lil-eddy | 2874 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De zwager van Osama bin Laden, de leider van het terreurnetwerk al-Qaeda, is in zijn huis op Madagaskar doodgeschoten. Dat zei de broer van de Saudiër Jamal Khalifa woensdag tegen de Arabische nieuwszender Al Arabiya.

Volgens Malek Khalifa is zijn broer vermoedelijk het slachtoffer geworden van een beroving. ,,We hebben nog geen compleet beeld van het incident, maar ik denk niet dat het politiek gemotiveerd was.''
--------------------------------------------------------------------------------Een bende van ongeveer twintig tot dertig man drong het huis binnen, aldus Malek. Zij schoten Jamal Khalifa ,,in koelen bloede'' dood en gingen er met zijn bezittingen vandoor. Jamal bezit volgens Al Arabiya op het Afrikaanse eiland een mijn waar edelstenen worden gewonnen.

Terreurgroep Abu Sayyaf

Eerder deze week werd Jamal er nog van beschuldigd samen te werken met zijn zwager. In een Filipijns dagblad verklaarde de leider van de terreurgroep Abu Sayyaf geld te hebben gekregen van twee mannen met nauwe banden met Osama bin Laden. Volgens de inmiddels gesneuvelde Khaddafy Janjalani was een van hen Jamal Khalifa.

Tegenover de Amerikaanse nieuwszender CNN ontkende Jamal Khalifa de aantijgingen. Hij noemde het verhaal dat hij geld zou hebben gegeven aan Abu Sayyaf in ruil voor vrijwilligers voor de strijd in Afghanistan ,,compleet onjuist''. Ook Malek ontkende in het gesprek met Al Arabiya dat zijn broer betrokken was bij deze activiteiten.

Bron: home.nl
Externe link: http://www.home.nl