Beelden mislukte aanslag metro Londen getoond

woensdag 24 januari 2007 05:11 | lil-eddy | 2476 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

LONDEN - In het proces tegen zes mannen die op 21 juli 2005 tevergeefs probeerden een serie bomaanslagen te plegen in Londen, zijn dinsdag voor het eerst beelden getoond van een mislukte poging. Op de beelden van bewakingscamera's is te zien hoe een van de verdachten, Ramzi Mohammed, in de metro probeert explosieven tot ontploffing te brengen.

De geluidloze opname toont Ramzi met zijn bomrugzak in de metro. De passagiers vluchten de coupé uit als er tussen de stations Stockwell en Oval een knal volgt. Een man, de brandweerman Angus Campbell, probeert Ramzi op andere gedachten te brengen door op hem in te praten praten. Beide mannen scholden tegen elkaar, heeft Campbell verklaard.
Ramzi vlucht vervolgens bij station Oval de metro uit. De rugzak met explosieven blijft achter op een stoel in het voertuig. Ondanks een wilde achtervolging weet Ramzi te ontkomen in de menigte. Een week later werd hij gearresteerd.

Het proces tegen Ramzi en de vijf andere verdachten is vorige week begonnen. De mannen hebben ontkend dat ze van plan waren explosieven tot ontploffing te brengen in drie treinen van de ondergrondse en een bus. De mislukte aanvallen kwamen precies twee weken nadat vier radicaalislamitische terroristen zichzelf in het openbaar vervoer hadden opgeplazen. Daardoor kwamen nog eens 52 anderen om het leven en raakten zevenhonderd mensen gewond.

Bron: www.nu.nl
Externe link: http://www.nu.nl