Algemene Vergadering VN veroordeelt ontkennen Holocaust

zaterdag 27 januari 2007 07:07 | lil-eddy | 2558 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

AMSTERDAM - De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft vrijdag een resolutie aangenomen waarin het ontkennen van de Holocaust wordt veroordeeld. Alleen Iran verzette zich tegen de resolutie, die zonder hoofdelijke stemming werd aangenomen.

Volgens dit land misbruiken de Verenigde Staten en Israël met de resolutie de Holocaust voor hun politieke belangen. Israël beschuldigde Iran ervan door kernwapens te ontwikkelen het voor zichzelf mogelijk te willen maken om genocide te plegen.

In de door de VS ingebrachte resolutie worden geen landen genoemd, maar de VS en Israël gaven aan dat Iran zich de resolutie in het bijzonder zou moeten aantrekken, gezien het vorige maand in dat land gehouden 'wetenschappelijke' congres waarop de Holocaust in twijfel werd getrokken.

In de Algemene Vergadering pleitte Iran opnieuw voor een grondig onderzoek naar de ware omvang van de jodenvernietiging door de nazi's.

Israël

De VS en Israël betoogden dat het Iraanse standpunt over de Holocaust en de opmerking van president Mahmoud Ahmadinejad dat Israël van de kaart geveegd zou moeten worden gezien moeten worden in het licht van de nucleaire ambities van het land.

"Terwijl de landen van de wereld hier bijeen zijn om te verzekeren dat de Holocaust heeft plaatsgehad, met de bedoeling ervoor te zorgen dat er nooit meer genocide wordt gepleegd, is een lid van deze vergadering bezig het zichzelf mogelijk te maken er zelf een uit te voeren", zei de Israëlische VN-ambassadeur, Dan Gillerman.

"De president van Iran zegt in feite: eigenlijk is er helemaal geen Holocaust geweest, maar voor het geval, zullen wij de klus wel even afmaken."

Gharibi


De afgevaardigde van Iran, Hossein Gharibi, zei dat zijn land zich wenste te distantiëren van "deze hele hypocriete politieke vertoning" en zei dat Israël in het verleden consequent heeft geprobeerd het lijden van het joodse volk te gebruiken als excuus voor de misdaden die het de laatste zestig jaar heeft begaan tegen de Palestijnen.

Bron: nu.nl
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

' Ik Denk '.Geheim van je succes;Imponeer ze met je scherpe vernuft en veelzijdige kennis, maar pas op dat je diepte niet opoffert aan oppervlakkigheid.En, duizendpoot, je kracht wordt ondermijnd als je je projecten niet afmaakt.
Elysee