Bewijs gevonden voor bestaan Planeet X

vrijdag 29 februari 2008 09:43 | lil-eddy | 4193 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Wetenschappers van de Universiteit van Kobe in Japan hebben vanmiddag bekend gemaakt dat ze het bewijs hebben gevonden voor het bestaan van een grote, tot nu toe nog niet ontdekte planeet in het buitenste deel van ons zonnestelsel. Het object heeft een rotsoppervlak en is waarschijnlijk twee tot drie keer zo groot als de aarde. Volgens de onderzoekers is het slechts een kwestie van tijd voordat deze Planeet X ontdekt zal worden door een ruimtetelescoop.

Volgens wetenschappers van de Universiteit van Kobo in West-Japan bestaat er in het buitenste deel van ons zonnestelsel een planeet die ongeveer de helft keer zo groot is als de aarde. De onderzoekers zeggen dat verschillende berekeningen, die met behulp van computersimulaties tot stand kwamen, hen tot de conclusie hebben geleid dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de mysterieuze 'Planeet X' wordt gevonden. Het team denkt dat dit object binnen tien jaar wordt ontdekt met een ruimtetelescoop.
"Door de vrij koude temperatuur op deze planeet moet zijn rotsoppervlak bedekt zijn met ijs, ammonia en methaan," zei professor Tadashi Mukai, de leider van het onderzoek. "De kans is groot dat een tot nu toe onbekend object, dat een massa heeft die gelijk is aan ruim dertig tot zeventig procent van de massa van onze planeet, te vinden is in de buitenste regionen van ons zonnestelsel."

Planeet X - de tijdelijke naam van de planeet - draait volgens de onderzoekers in een tijdsbestek van zo'n duizend jaar één maal rond de zon en heeft een sterk elliptische baan. Waarschijnlijk bedraagt de afstand tussen onze ster en het object tussen de 15 en 26 miljard kilometer.

De onderzoekers stelden een theoretisch model op om in kaart te brengen hoe de evolutie van het verborgen gebied van ons zonnestelsel de afgelopen vier miljard jaar precies in zijn werking ging. Daaruit bleek dat de aanwezigheid van een grote planeet de meest logische verklaring is voor de huidige positie van het materiaal in ons planetenstelsel. "We verwachten dat het niet lang meer zal duren voordat Planeet X binnen handbereik komt te liggen," aldus Mukai.

Bron: niburu.nl
Externe link: www.niburu.nl

 Quote

"Er zijn twee beschouwingen voor de geschiedenis; 1) De geschiedenis ontstaat per ongeluk, of; 2) De geschiedenis is gepland. Het grote publiek denkt dat de geschiedenis per ongeluk ontstaat. Maar de hogere echelons weten dat de geschiedenis gepland is."
R.E. McMaster jr.