Vrouw na 19 jaar teruggevonden in jungle Cambodja

vrijdag 19 januari 2007 05:05 | lil-eddy | 5182 keer bekeken | 2 reacties | 1 x aanbevolen

In de jungle in het noordoosten van Cambodja is een vrouw gevonden die daar vermoedelijk 19 jaar geleden als kind van 8 was verdwenen. De vrouw werd door een boer en enkele van zijn vrienden betrapt in de buurt van zijn boerderij, op zoek naar eten. Zij was spiernaakt en bewoog zich voort als een aap.

Zij spreekt geen enkele begrijpelijke taal, waardoor tot op heden niet is vastgesteld dat zij inderdaad, zoals een man die zegt haar vader te zijn heeft beweerd, de 27-jarige Rochom P'ngieng is. Volgens de plaatselijke bevolking lijkt de vrouw half dier, half mens.

De vader zegt haar als zijn dochter te herkennen aan een litteken op de rechterarm.

De Cambodjaanse autoriteiten willen een DNA-test laten uitvoeren om zo te kunnen vaststellen of de gevonden vrouw daadwerkelijk Rochom P'ngieng is. De vader heeft ingestemd met een dergelijke test.

Externe link: http://www.home.nl

Reacties

  Wilde kinderen, opgevoed door dieren

  vrijdag 19 januari 2007 10:06 | Truthseeker |

  De verhalen over kinderen die zijn opgevoed door dieren bestaan al duizenden jaren. Geruchten, mythen en volksverhalen werden mondeling doorgegeven, uitgebreid beschreven in romans en zelfs verfilmd. Vaak lijken het verhalen die te vreemd zijn om geloofwaardig geacht te worden. Lijken te zijn, want naar wolfskinderen, ook wel wilde kinderen genoemd is wel degelijk onderzoek gedaan. In veel films en boeken zoals het Jungleboek is vaak een romantisch beeld geschetst. Ze worden in romans en films vaak voorgesteld als kinderen die in staat zijn zich later redelijk te handhaven in de menselijke maatschappij, maar in de praktijk hebben wilde kinderen een zeer moeilijk te overbruggen cognitieve en sociale achterstand. Veel mensen die wilde kinderen hebben “gered” hebben zich in latere jaren vaak afgevraagd of de kinderen niet beter af waren geweest als ze in het bos waren gebleven. In dit artikel beschrijven we enkele zeer beroemde, oude verhalen, maar ook recente schokkende verhalen van wilde kinderen.

  Lees hier verder op Dossierx.nl

  Verwilderde kinderen ....

  vrijdag 19 januari 2007 22:09 | toulouse |

  Goh..., hoe is het mogelijk ? Is cambodja dan zo een achterlijk land ?

  Het lijkt me eerder een geval van kinderverwaarlozing.... 19 jaar vermist ???? zeker niet goed gezocht ???Zelfs de meest schuwe dieren zijn niet meer veilig voor de mens en hier zouden ze niet eens een vermist kind kunnen opsporen ? trouwens 19 jaar geleden zat cambodja volop in een burgeroorlog ja toch ?ongeloofwaardig verhaal, zit meer achter, dit lijkt meer op een sensatiebericht.