Zon fungeert als wekker

woensdag 24 januari 2007 05:15 | lil-eddy | 2196 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

In Oost-Duitsland worden de mensen eerder wakker dan in West-Duitsland. Niet omdat ze matineuzer zijn, maar omdat de zon als wekker fungeert.

Onderzoekers maken daaruit op dat het ritme van licht en donker en niet de wekker de mensen wekt. Wetenschappers van de Maximilliaan Universiteit in München en de Rijksuniversiteit Groningen schrijven dat in het blad Current Biology.
De wetenschappers ondervroegen 21.600 mensen in Duitsland over hun slapen en waken. Daarbij vonden ze uit dat stadsmensen langer slapen dan mensen op het platteland. Dat zou te maken hebben met kunstlicht dat het natuurlijke licht van de zon in de stad verdringt.

Bron: www.nu.nl
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

Iedereen ontdekt vroeger of minder vroeg in zijn leven dat het volmaakte geluk onbereikbaar is, maar weinigen staan stil bij de tegenovergestelde gedachte: dat hetzelfde geldt voor het volmaakte ongeluk. De krachten die zich tegen de verwezenlijking van die beide uitersten verzetten zijn van dezelfde aard: ze komen voort uit onze menselijke staat, die niets dat oneindig is verdraagt.
Primo Levi