Britten aangeklaagd voor lekken gesprek Bush-Blair

dinsdag 29 november 2005 16:01 | Frank | 2481 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

(Novum/AP) - De Britten die ervan worden verdacht een document met daarin een vertrouwelijk gesprek tussen de Amerikaanse president George Bush en de Britse premier Tony Blair naar de media te hebben gelekt, zijn dinsdag voorgeleid. De twee zijn aangeklaagd wegens het overtreden van de Official Secrets Act omdat ze naar buiten zouden hebben gebracht dat Blair Bush heeft afgeraden het hoofdkwartier van de televisiezender Al-Jazeera in Qatar te bombarderen.

De 49-jarige ambtenaar David Keogh zou het bewuste document hebben doorgegeven aan de 42-jarige Leo O'Connor, die onderzoek deed voor het voormalige Britse parlementslid Tony Clarke. De krant The Daily Mirror berichtte over het document op basis van niet met name genoemde bronnen en meldde dat die bronnen het er niet over eens waren of het voorstel van Bush serieus bedoeld was.

Blair heeft vorige week desgevraagd gezegd niets van een dergelijk voorstel van de kant van de Amerikaanse president te weten. Woordvoerder Scott McClellan van het Witte Huis deed de beschuldiging af als 'bizar en onvoorstelbaar'.

Bron: AP
Externe link: http://www.nieuws.nl

 Quote

Wanneer je leeft vanuit je hart, heb je geen ‚??wereldbeeld‚??. Je hebt geen stelsel van overtuigingen, door middel waarvan je de feiten rangschikt. Je hebt weinig sterke meningen over wat dan ook, je bent meer een waarnemer geworden. Je staat open voor het nieuwe en weigert je vast te leggen op een idee of een principe. Je stelt je oordeel over situaties uit, want je houdt de mogelijkheid open dat er iets is wat je nog niet begrepen hebt. Oordelen hebben altijd iets definitiefs in zich; maar een hartgebaseerd kijken naar de wereld heeft geen behoefte aan definities.