Economische groei:

Vr 15 Maart 2013 13:44 | Corse | 2045 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

 

De staat en werknemers saneren is catastrofaal en katapulteert ons terug naar de Middeleeuwen:
 
De huidige staat saneren is zeker catastrofaal voor de samenleving in zijn geheel, het is de democratie van een meergevorderde beschaafde samenleving afbouwen.
De huidige minimale spelregels (wetgeving) voor de goede werking van een economie moeten dringend aangepast worden of ze veroorzaken meer achteruitgang dan vooruitgang.
De spelregels van de privaateconomie van vandaag zijn binnen 5 jaar hopeloos verouderd en voorbijgestreefd, spelregels moeten flexibel zijn en aangepast worden aan de tijd.
Alle landen in Europa kennen dezelfde privaateconomische problematiek, er zijn dus tevens Europees democratische spelregels dringend nodig.
 
Economische groei:
 
Privaateconomische groei draagt spijtig genoeg niet bij tot het welzijn van alle burgers maar enkel tot de welvaart van de 1% elite deze zijn de aandeelhouders en eigenaars van bedrijven.
Voor de 99% burgers is economische groei van een privaateconomie meer achteruitgang dan vooruitgang.
Burgers hebben geen nood aan economische groei maar aan een betere verdeling van de economische winsten zodat deze niet belanden in investeringen in het buitenland of belastingsparadijzen of voor persoonlijke verrijking van de elite en jetset.  
Economische groei is een droom voor de elite en een illusie voor de 99% burgers.
 
De zware gevolgen van de globalisering voor de privaateconomie en het financieel misbruik door banken en beurzen:
 
We moeten ons economisch en monetair systeem opnieuw volledig herzien en een nieuwe democratische economie uittekenen.
Het wanbeleid van de huidige privaatsector kan enkel worden opgelost door de wetgeving (spelregels) te veranderen en meer democratie aan de economie toe te voegen.
De verarming van de samenleving (dit door wanbeleid van de huidige privaateconomie en het privaatmonetaire systeem) veroorzaakt schulden bij de staat die werkloosheid, workingpoor, armoede, criminaliteit en detentie veroorzaken op lange termijn, gevolgen die we nu reeds duidelijk zien.
Men mag echter niet vergeten dat er een einde moet komen aan de groeiende schulden van de Westerse landen tengevolge van deze ondemocratische privatisering.
Die groeiende schulden leiden hoe dan ook naar de grote finale crash van heel het systeem.
 
An investigation of "disaster capitalism", based on Naomi Klein's proposition that neo-liberal capitalism feeds on natural disasters, war and terror to establish its dominance.
 
 
Geautomatiseerde bedrijven kunnen nu gemakkelijk overgenomen worden door de staat:
 

Geautomatiseerde bedrijven kunnen nu gemakkelijk overgenomen worden door de non-profit sector (staat), het weinige personeel en de automatisering brengen dan enorme winsten voor de totale samenleving en niet voor enkele superrijke.