Globalisering, automatisering, modernisering, innovatie en knowhow?

Wo 27 Februari 2013 10:41 | Corse | 2340 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen

 

Globalisering, automatisering, modernisering, innovatie en knowhow?
 
Globalisering is de nieuwe naam voor kolonialisering door privé-bedrijven over de wereld.
Je kan vandaag stellen dat globalisering de noden van de burgers verslechterde, dit zowel hier als in de gekolonialiseerde landen, kolonialiseren is altijd pure diefstal van de samenleving.
 
Wereld vrije privé handel zonder “eerlijke” wereldcompetitiviteit, zonder regels en limieten:
 
 
Niet de lonen van werknemers of de sociale zekerheid of betaalde vrije tijd of de schulden van de staat zijn de oorzaak van de huidige wereldcrisis maar wel deze 5 factoren: (privatiseren?)
 
  1. Delokaliseren: De valse totale vrijheid van bedrijven om met geld, kapitaal, knowhow en machines te verhuizen naar de nieuwe en grotere markten (BRICS-landen) waardoor er hier enorme werkloosheid en workingpoor ontstaan.
  1. Handelaars: de valse vrijheid om goedkope producten uit de nieuwe en grotere markten (lageloonlanden) hier op de markt te dumpen waardoor onze eigen prachtige KMO bedrijven bankroet gaan en hier enkel workingpoor en werkloosheid nalaten.
  1. Technologische automatisering van privaatbedrijven: de winsten door automatisering (machines) worden enkel gebruikt om te investeren in de nieuwe en grotere markten en voor de extreme verrijking van eigenaars en aandeelhouders, belastingen worden ontweken waardoor deze winsten in één van de 72 belastingsparadijzen belanden.
De samenleving participeert niet in deze winsten, nochtans zijn zij de consumenten.
  1. Monetaire systeem: de valse vrijheid van banken die liever digitaalgeld (schuld) creëren en liever speculeren dan te investeren in bedrijven en burgers, deze werkwijze is fout, het monetaire systeem is geen middel maar een doel op zich geworden.
      Digitaal geld uit het niets…… https://www.youtube.com/watch?v=d3mfkD6Ky5o 
  1. Buitenlandse bedrijven:70% van de Belgische industrie zijn buitenlandse bedrijven waarvan de bedrijfswinsten grotendeels naar het buitenland gaan, slechts 6% van de omzet gaat naar lonen voor het personeel hier, een postbusadres in één van de 72 belastingsparadijzen is voldoende om de winsten over te hevelen.
De aftrekposten en gunstmaatregels voor bedrijven en banken zijn in België enorm uitgebreid zodat er voor bedrijven enorm veel pure winst overblijft.  
 
Welk spel wordt er gespeeld door de privé-sector: (het liberale gedoogbeleid van 20 miljard)
 
Belastingen ontwijken is legaal: (illegaal ontduiken is daardoor niet noodzakelijk)
 
  1. Aftrekposten (aftrekbare onkosten) (10.000 slapende vennootschappen)
  2. Gunstmaatregelen.
  3. Investeren hier of in het buitenland.
  4. Overheveling van winsten naar belastingsparadijzen.
  5. Persoonlijke financiële uitkeringen.

Taks: https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=nhuXE6rEoLk&feature=endscreen