Globalisering, automatisering, modernisering, innovatie en knowhow?

Zo 17 Maart 2013 12:46 | Corse | 2456 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen

 

Globalisering, automatisering, modernisering, innovatie en knowhow?
 
Globalisering is de nieuwe naam voor kolonialisering door privé-bedrijven over de wereld.
Je kan vandaag stellen dat globalisering de noden van de burgers verslechterde, dit zowel hier als in de gekolonialiseerde landen, kolonialiseren is altijd pure diefstal van de samenleving.
 
Wereld vrije privé handel zonder “eerlijke” wereldcompetitiviteit, zonder regels en limieten:
 
 
Niet de lonen van werknemers of de sociale zekerheid of betaalde vrije tijd of de schulden van de staat zijn de oorzaak van de huidige wereldcrisis maar wel deze 5 factoren: (privatiseren?)
 
 1. Delokaliseren: De valse totale vrijheid van bedrijven om met geld, kapitaal, knowhow en machines te verhuizen naar de nieuwe en grotere markten (BRICS-landen) waardoor er hier enorme werkloosheid en workingpoor ontstaan.
 1. Handelaars: de valse vrijheid om goedkope producten uit de nieuwe en grotere markten (lageloonlanden) hier op de markt te dumpen waardoor onze eigen prachtige KMO bedrijven bankroet gaan en hier enkel workingpoor en werkloosheid nalaten.
 1. Technologische automatisering van privaatbedrijven: de winsten door automatisering (machines) worden enkel gebruikt om te investeren in de nieuwe en grotere markten en voor de extreme verrijking van eigenaars en aandeelhouders, belastingen worden ontweken waardoor deze winsten in één van de 72 belastingsparadijzen belanden.
De samenleving participeert niet in deze winsten, nochtans zijn zij de consumenten.
 1. Monetaire systeem: de valse vrijheid van banken die liever digitaalgeld (schuld) creëren en liever speculeren dan te investeren in bedrijven en burgers, deze werkwijze is fout, het monetaire systeem is geen middel maar een doel op zich geworden.
      Digitaal geld uit het niets…… https://www.youtube.com/watch?v=d3mfkD6Ky5o 
 1. Buitenlandse bedrijven:70% van de Belgische industrie zijn buitenlandse bedrijven waarvan de bedrijfswinsten grotendeels naar het buitenland gaan, slechts 6% van de omzet gaat naar lonen voor het personeel hier, een postbusadres in één van de 72 belastingsparadijzen is voldoende om de winsten over te hevelen.
De aftrekposten en gunstmaatregels voor bedrijven en banken zijn in België enorm uitgebreid zodat er voor bedrijven enorm veel pure winst overblijft.  
 
Welk spel wordt er gespeeld door de privé-sector: (het liberale gedoogbeleid van 20 miljard)
 
Belastingen ontwijken is legaal: (illegaal ontduiken is daardoor niet noodzakelijk)
 
 1. Aftrekposten (aftrekbare onkosten) (10.000 slapende vennootschappen)
 2. Gunstmaatregelen.
 3. Investeren hier of in het buitenland.
 4. Overheveling van winsten naar belastingsparadijzen.
 5. Persoonlijke financiële uitkeringen.
 6. Taks: https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=nhuXE6rEoLk&feature=endscreen     
Delokalisering:
 
Reeds 30 jaar trekken jaarlijks nog honderden bedrijven naar het buitenland, (de industrie telde toen nog 920.000 jobs, nu nog 420.000duizend) de Belgische handelsmissie geschaard achter prinsen en prinsessen, de representanten van de bedrijfswereld en handelaars.
Als we voor onze bedrijven een gouden tapijt blijven uitleggen om te investeren in het buitenland, dan moeten we niet schrikken dat onze bedrijven verhuizen naar het buitenland. De adel en politiekers zijn de representanten van deze orthodoxe neoliberale zienswijze.
Als 30 tot 60% van privaatbedrijven, privaatcorporaties en banken zich naar de nieuwe en grotere markten begeven, dan moeten we niet schrikken dat er hier crisis en werkloosheid is.
Globalisering van privaatbedrijven = delokalisering van privaatbedrijven voor meer winstaccumulatie, zo simpel is het, wie iets van economie en vrije markt kent weet dat uiteraard, hier ondergraaft de vrije markt zichzelf uiteraard.
 
Neoliberale ideologie:
 
Het probleem met het selfish liberalisme is dat zij niet geïnterneerd zijn in de miserie van andere burgers, enkel wanneer het hen goed uitkomt strooien zij kruimels voor werknemers.
De staat moet subsidies geven aan diegenen die nieuwe ondernemingen oprichten en deze vijf jaar later uitwuiven met een vette premie indien ze naar de BRICS landen vertrekken.
Indien mogelijk moeten deze bedrijven onze wetenschappers, ingenieurs, knowhow en innovatie meenemen van mensen die hier 30 jaar opgeleid zijn met belastingsgeld, dit als cadeau dan maar!
Dit is economische globalisering in de beste liberale vorm, de rest van de eigen samenleving hier moet in armoede wegkwijnen op de sociale kerkhoven die ondernemers hebben achtergelaten. (God save our world from crazy liberalism en free market fundamentalism)
 
De gevolgen van vrije markt en marktfundamentalisme:
 
De totale vrijheid van bedrijven bracht enkel chaos in de privaateconomie, de gevolgen zijn:
Langer werken, minder loon, workingpoor, werklozen, armoede, criminaliteit en detentie.
 
De oorzaak van de crisis, BRICS-landen zijn veel aantrekkelijker voor bedrijven:
 
 
Vooral de markten van de nieuwe economische gemeenschap BRICS-landen zijn nu éénmaal aantrekkelijker voor privaatbedrijven, een enorme afzetmarkt van meer dan 3,5 miljard consumenten, een jaarlijkse groei van 14%, deze markt is 6 keer groter dan de Europese markt, wat 600% rendabeler is dan de markt van het oude Europa met slechts ½ miljard mensen en met een overproductie van reeds 40 % door automatisering, modernisering, innovatie en knowhow.
Bovendien hinderen de handicaps van (milieuwetgevingen, werkomstandigheden en een te kleine Europese afzetmarkt van slechts ½ miljard mensen) de snelle winst in Europa, genoeg redenen voor bedrijven om te vertrekken uiteraard.
De naïeve achtergebleven 99% burgers, die hier door multinationals 50 jaar uitgebuit en uitgezogen zijn en in deze “privaatondernemers” geloofden, die moeten nu hun plan maar trekken, kapitalisme op zijn schoonst dat kennen we, een staat moet niet besparen uiteraard.  
Liberale politiekers vinden wanneer de vrienden ondernemers vertrekken, dan moet de grote meerderheid hier in Europa maar bezuinigen op alle gebied, alternatieven zijn niet mogelijk en vooral niet wenselijk, het been stijf houden is veel gemakkelijker dan toe te geven dat het neoliberaal vrije marktsysteem hopeloos verouderd is en gefaald heeft.
  
De door ons technologisch geautomatiseerde privaatbedrijven verhuizen naar de nieuwe en grotere markten (BRICS) landen, dit is totaal geen probleem meer:
 
Binnen 8 weken kan een volledig privaatbedrijf verhuist zijn en terug in bedrijf genomen worden, speciale privaat-shippingbedrijven hebben zich hierin gespecialiseerd.
De nieuwe markten (economische gemeenschap BRICS landen) hebben een jaarlijkse groei van 14%, dit met hun 3,5 miljard consumenten, inpakken en wegwezen en snel!
Deze BRICS landen zijn een droom om te ondernemen, geen sociale zekerheid, geen milieunormen, slechte werkomstandigheden, hongerlonen, geen vakbonden en geen mensenrechten, dit is het ideale ondernemersparadijs uiteraard.
Dat de rest van het arbeidersgepeupel hier in Europa crepeert is totaal geen probleem!
 
Erger nog is:
 
De import door de groothandel van alle soorten consumptieproducten die gefabriceerd zijn in de BRICS lageloonlanden en hier op de markt gedumpt worden aan spotprijzen, waardoor onze eigen prachtige KMO bedrijven hier bankroet gaan.
 
Eigen KMO bedrijven failliet door oneerlijke concurrentie:
 
Dit door de hongerlonen van workingpoor mensen uit de BRICS landen, zonder sociale zekerheid, geen rechten, geen milieunormen, slechte werkomstandigheden, geen vakbonden, geen mensenrechten enz.
 
Nog erger is:
 
Banken en beurzen die liever speculeren dan te investeren in burgers en bedrijven, bij bankroet worden ze terug tot leven gebracht met belastingsgeld dat bestemt was voor meer betaalde vrijetijd, pensioenen en andere sociale zorg, dit om het totaal verouderd systeem van private vrije markt te kunnen redden.
 
Wereldcompetitiviteit van de privé-sector zonder regels:
 
Wereldcompetitiviteit zonder regels is de dood van het oude economische Europa, er moet dringend een economisch wereldcontrolesysteem komen voor meer economische democratie.
Wie gebruikte deze woorden, vrijheid is goed maar controle is beter!
 
De levensstandaard moet niet dalen?
 
De levensstandaard van West Europa laten zakken is stupide, sociale zekerheid, lonen, werktijden en democratie afbouwen is al even stupide, hier kunnen we niet op bezuinigen uiteraard, we leven nu éénmaal in een meer geëvolueerde beschaafde samenleving in vergelijk met de opkomende nieuwe en grotere markten. 
Privaatbedrijven en corporaties zijn niet meer geïnteresseerd in onze totaal verouderde, georganiseerde en verzadigde Europese markt met overcapaciteit, respect voor het milieu, menswaardige lonen, inspraak van vakbonden en slechts 500 miljoen consumenten.
Maatschappelijke business door privaatbedrijven bestaat nu éénmaal niet, enkel het zoet houden van aandeelhouders en eigenaars van privaatbedrijven is belangrijk, neoliberalisme in zijn beste vorm, de rest is socialisme voor de staat, in de universiteit worden managers zo opgeleid, gekneed en gemanipuleerd met deze neoliberale theorieën!
Deze privaat corporatiekoehandel houd geen rekening met maatschappelijke noden.
 
Veranderingen aanbrengen:
 
Veranderingen aanbrengen aan managerstudies is niet mogelijk en vooral niet wenselijk!
Dat er nieuwe privaatinitiatiefnemers en innovatie moet komen is een illusie, ze zijn sneller weg dan ze gekomen zijn uiteraard en kosten onze samenleving fortuinen aan studie, subsidies en belastingsgeld, het is: “kosten op sterfhuis”.
Zonder een degelijke “maatschappelijk verantwoordde” wereldwetgeving voor het nieuwe landelijke en Europese economische systeem blijft er chaos in de economie.
De nieuwe economische gemeenschap BRICS wil nu uitbreiden met de landen Venezuela, Iran, Wit-Rusland en Cuba, goed voor weer een nieuwe markt van 119 miljoen consumenten, beetje bij beetje wordt de keel van het economische oude Europa toegeknepen.
God save our world from crazy America, de neoliberale globaliseringsideologie voor de elite?
 
De staat (publieke sector) moet het economisch achtergebleven puin van de privaatbedrijven en banken (private sector) nu opruimen zonder de eigendom van productiemiddelen:
 
Het puin, de sociale kerkhoven:
 
 1. Werkloosheid.
 2. Armoede.
 3. Misdaad en detentie.
 4. Een staat zonder de grote productiemiddelen en met enorme schulden.
 5. Een soevereine staat wordt de handen gebonden door Europa.
 6. Bankroete KMO bedrijven.
 7. Braindrain of kennisvlucht.
 8. Knowhowvlucht.
 
Voor een staat zonder de grote productie middelen en met een consumptie economie is het puin ruimen geen eenvoudige klus.
Besparen betekend voor de huidige staat meer werkloosheid, armoede, workingpoor, misdaad criminaliteit en detentie.
Meer gevangnissen worden in sneltempo gebouwd.
Politie wordt opgeleid om meer repressie te gebruiken tegen burgers, dit om revoluties te voorkomen, deze stupide werkwijze is vanzelfsprekend momenteel.
Een meer duurzaam en sociaalsysteem doorvoeren is de eerste prioriteit.
Liberale globalisering betekent dus ook het einde van de sociale democratie hier in Europa.  
Het momenthum voor verandering van de verouderde Europese economische consumptie samenleving is nu aangebroken, duurzame veranderingen voor onze toekomst aanbrengen en vast leggen is de eerste prioriteit om burgers niet in totaalarmoede te laten belanden.
 
 
 
Het grote nadeel van globalisering is:
 
Het grote nadeel van globalisering is dat het momenteel de lokale drang om te automatiseren, moderniseren en innoveren afremt, bedrijven laten aan hongerlonen werken in de nieuwe en grotere markten dan moet je niet automatiseren uiteraard, snelle winst!
Het verhuizen van onze bedrijven naar de gekende nieuwe enorme (3,5 miljard consumenten) BRIKS markten (lage-loonlanden) is de uitweg om “niet” te moeten automatiseren, moderniseren en innoveren.
Onder het mom van globalisering worden deze wanpraktijken en dit wanbeleid toegepast.
Automatiseren, moderniseren en innovatie kost geld, maar op lange termijn vermindert het de arbeidskost en het brengt meer betaalde vrije tijd voor iedereen, wat het liberalisme niet wil of op zijn minst wou uitstellen uiteraard.
Globalisering is niets anders dan delokalisering van bedrijven en georganiseerde slavenarbeid in de nieuwe en grotere markten (lage-loonlanden), met als doel aandeelhouders en eigenaars van bedrijven zoet en rijk te houden.
Eigen bedrijven die produceren in lageloonlanden en hier hun producten buiten alle concurrentie op de markt dumpen, die vermoorden op deze manier de overblijvende prachtige eigen KMO bedrijven, zo simpel is het!
De vrije markt en het liberalisme sterven aan hun eigen dualiteiten, dit betekend het einde van dit duale systeem.
Kunnen we deze marktfundamentalisten nu laten veranderen van schaakbord, maar niet van schaakspelregels,? Zij die zich het verleden niet herinneren zullen het nogmaals moeten beleven!
 
Er zijn twee soorten globalisering op onze planeet:
 
 1. Economische globalisering:
 
De voordele van economische globalisering zijn enkel voor de privaateconomische elite m.a.w de eigenaars, aandeelhouders en managers van de totale private vrije markt economie.
Een privaateconomische globalisering veroorzaakt volksverhuizingen door koopkracht en levensstandaardverschillen, met als gevolg racisme, werkloosheid, bedrijfsverhuizingen en een gedestabiliseerde economie.
Volksverhuizingen is “geen” product van de vrije wil, het is bij vele mensen een gedwongen noodzaak om te leven en te overleven.
Geen enkele cultuur op onze planeet neemt deel aan volksverhuizingen uit vrije wil, het is een economische dwingelandij georganiseerd door vrije markt fundamentalisten.
 
 1. Sociale globalisering: (de globalisering van de grote meerderheid)
 
De gewone burger neemt uit vrije wil deel aan een proces dat rechtstreeks tot doel heeft de totale wereldsamenleving te verbeteren en dit zonder eigenbelang en zonder andere culturen en volkeren hun levenssfeer te destabiliseren en zonder volksverhuizingen te veroorzaken.          
Hoge lonen hebben immers altijd de drang naar automatisering en modernisering gestimuleerd, wat voor onze totale samenleving een zeer goede zaak is.
In West Europa is hard labeur verdwenen door automatisering en modernisering en niet door het verhuizen van onze bedrijven naar de nieuwe en grotere markten (lage-loonlanden).
De totale vrijheid van privaatbedrijven om zich uit een samenleving terug te trekken, dit naar de nieuwe en grotere markten (lage-loonlanden), onder het mom van arbeidskost en milieukost, dit is voor onze samenleving slecht en vals uiteraard.
Onbegrensde vrijheid zal ons uiteindelijk naar het stenen tijdperk terugslingeren.
Om onze economie te verbeteren en om terug in de spiraal van de hoogconjunctuur te komen moeten we zoals vroeger bedrijven stimuleren om te automatiseren, moderniseren en innoveren, hoge lonen maken dit mogelijk, dit om te kunnen concurreren met andere.
De economie met de minste arbeidskost is de technologisch geautomatiseerde economie.
 
De goedkoopste arbeidskost is nog altijd een volledig technologisch geautomatiseerde economie:
 
Door verenigde krachten van wetenschappers, machinebouwers, ingenieurs en arbeiders kan onze economie zich verder volledig automatiseren wat onze totale samenleving ten goede komt, dit is het einddoel van elke beschaafde en intelligente samenleving.
Een clubje van economische dictators en alleenheersers ( de G8, het I.M.F en de rijkste families ter wereld) hebben besloten de automatisering van de privaateconomie op onze totale planeet sterk te reduceren, al dit om de herverdeling van de rijkdom op onze planeet te vermijden.
Kan dit allegaar clubje van economische dictators, despoten of alleenheersers de wereldsamenleving controleren omwille van “hun” eigenbelang en eigeninteresses.
Zolang de wereld geen globale en democratische economische wetgeving heeft en er geen internationaal economisch gerechtshof is, dan blijft dit allegaar clubje de privaatwereldeconomie en onze samenleving manipuleren en beïnvloeden, vertrouwen is goed maar controle is beter, controle op vertrouwen is wijsheid, deze economische dictators en alleenheersers moeten bestraft worden voor hun wandaden met dwangarbeid.
De intelligente politiekers die dit werk willen doen zijn de grondleggers van onze nieuwe toekomst, het nieuwe denken en de nieuwe wereld.
 
Het verhuizen van onze bedrijven naar lage-loonlanden is een etterende kanker in onze economie!
 
Europa kan deze etterende kanker nog verwijderen, laat ons hopen dat de terminale kanker van Amerika nog te behandelen is.
Globalisering is de grootste leugen van onze vrije markt economie, het is nogmaals de oorzaak van terrorisme, oorlog, racisme, genocide, misdaad en alle andere soorten van geweld.
 
Parodie: vrije markthel, een gewaarschuwd mens is er twee waard beste politiekers of wetmakers.
 
 
Wij de 1% elite bedrijfseigenaars en aandeelhouders representeren de duivel in hoogst eigen persoon, de zwavelgeur samen met de eigenbelangen en eigeninteresses vertrekken dus?
Gaan we nu de volgende ploeg vrije marktduivels begroeten en weer in de vrije marktdroom geloven, je moet wel slapen om nogmaals in deze stupide droom te geloven.
Het privaatkapitalisme veranderd dan ook van droom, van postbode tot bedelaar.
De staat moet subsidies geven aan diegenen die nieuwe ondernemingen oprichten en innoveren, deze vijf jaar later uitwuiven met een tweede vette premie (belastingsgeld) indien ze naar de BRICS landen vertrekken, dit is het eigen liberaaldoodvonnis tekenen uiteraard.
Indien mogelijk moeten deze bedrijven ook knowhow, wetenschappers en ingenieurs (braindrain of kennisvlucht) meenemen, mensen die hier 30 jaar opgeleid zijn met belastingsgeld van de brave burger, de Europese vrije markt verzuipt in de eigen dualiteiten.
Globalisering in de beste neoliberale vorm: de rest van de samenleving van Europa moet in armoede wegkwijnen en de vertrokken bedrijven op hun knieën bedanken en aanbidden!
 
 
 
Indien de toolbox van krediet (schulden) leeg is dan blijven slechts drie mogelijkheden over voor de private sector:
 
 1. Drie generatie armoede.
 2. Enorme inflatie.
 3. Oorlog.
 
Zijn we bereid alle leven op onze planeet te laten vernietigen door een kleine hoeveelheid onmetelijk rijke waanzinnige psychopaten? (privaatmultinationals)
De natuur en de mens op deze planeet hebben miljoenen jaren nodig om terug te recupereren van deze waanzin, was ook deze beschaving tevergeefs???
Als we ons het verleden niet herinneren, dan zullen we het opnieuw moeten beleven.
Kunnen onze mensenrechten organisaties deze vragen dringend beantwoorden.
 
Oorlog is:
 
 • Oorlog is meestal een gevolg van een falende economie, zo simpel is dat, oorlog is volkerenmoord.
 • Oorlog is militair ingrijpen via een leger en is altijd een voortzetting van de politiek met dodende middelen (wapens & oorlog).
 • Oorlog wordt gewettigd door een verkozen regeringsorganisatie, zodat moord op grote schaal niet als misdaad maar als plicht wordt gezien.
 
Het privaatleven en inkomsten van de 99% werknemers en de 1% elite en jetset, analyse:
 
 • Neoliberalisme wil enkel het privaatleven van arme, werklozen, arbeiders, working-poor en middenstand volledig uit elkaar nemen en ontrafelen, dit wordt geanalyseerd.
 • Deze liberale politiekers vinden nu dat de armste moeten bezuinigen en niet de rijke.
 • Elke vorm van privaat leven van de gewone burger wordt geschonden, over de geprivilegieerde elite en jetset en hun privé-bedrijven wordt angstvallig gezwegen.
 • Aanvallen is voor de geprivilegieerde liberale elite en jetset de beste vorm van verdedigen, big brother voor arme en working poor, niet voor de rijke uiteraard! 
 • Laten we nu hetzelfde doen met deze geprivilegieerde elite en jetsetwereld.
 • Door beide levensstijlen te openen en te analyseren van zowel rijk als arm kunnen we de weg naar een betere wereld organiseren en meer democratie in praktijk brengen.
 • De ideale maatschappij bestaat volgens de arrogante en dominante neoliberale elite uit: superrijke en hardwerkende superarme.
 • 2/3 van de jonge werknemers in Europa zijn working-poor (werkende armen of loonslaven)
 • 1/3 van de jonge werknemers in Europa moet terug naar het ouderlijk huis keren omdat ze met hun hongerloon zichzelf niet kunnen onderhouden. (workingpoor)
 • Het kapitalisme op onze planeet wordt gedreven door meedogenloze winsthonger en benut werknemers als loonslaven die zichzelf beconcurreren met de laagste lonen en de slechtste werkvoorwaarden, menswaardige Europese of wereldminimumlonen zijn mensenrechten, maar taboe voor de vrije marktfundamentalisten en hun privé- bedrijven.
 • De ijver naar meer winst leidt tot de kinderarbeid van 2,5 miljard kinderen op onze planeet.
 • Deze 2,5 miljard jonge mensen, waarvan hun de jeugd wordt gestolen zijn geketend aan machines, industrie en grondstofmijnen, werken op velden of worden gedwongen in de seksindustrie te werken dit om aan de decadentie van de westerse geprivilegieerde vrije marktelite te voldoen.   https://www.youtube.com/nlcnet  
Besluit:
 
Indien een land de (economie) en het (monetair systeem) uitgeeft aan de privé-sector dan kan men snellere vooruitgang boeken in deze economie, op kosten van de samenleving uiteraard. Het risico daarvan is laagconjunctuur en crisis daarna, wat nu duidelijk zichtbaar is.
De nevenwerkingen en risico’s van een economische privé-sector (vrije markt) zijn crisisperiodes en rijk en arm, dit fenomeen kennen we van uit de geschiedenis.
Deze nevenwerkingen verspreiden zich nu over de totale westerse wereld in sneltempo, deze nevenwerkingen zijn gebaseerd op schulden. (krediet)
Indien men deze economische en monetaire fouten die ook in de geschiedenis plaatsvonden vergeet dan zal men ze terug moeten beleven, wie iets van economie kent weet dat.
Een duurzame economie en samenleving is een teer weefsel dat snel verstoord is.  
Deze snelle vooruitgang was een kunstmatige toestand, een bel die gebaseerd was op krediet waarvan de betaling naar de toekomst verhuisde, zo simpel is het.
Een te snel opgefokte economie door krediet heeft vooral negatieve consequenties op lange termijn, de symptomen zijn vooral extreme armoede voor een groot deel van de 99% en extreme rijkdom voor de 1% elite.
Deze bel die gevormd werd door een te snelle schijnevolutie moet nu terug betaald worden met geld, tijd, oorlog of revolutie, deze bel is een structurele fout van het systeem zelf.
Je kan deze structurele fout niet aanpassen door dezelfde denkprocedure aan te houden.
Krediet pleegt nu eenmaal roofbouw op de samenleving, dit moet duur terugbetaald worden met armoede, workingpoor, criminaliteit, detentie, nationalisme en fascisme, wat we nu zeer duidelijk zien in Spanje, Italië, Portugal, Ierland en Griekenland.
 
Vragen:
 
 1. Leidt krediet tot economische wildgroei en tot crisis. (ja)
 2. Leidt productiewildgroei sowieso tot crisis?
 3. Leidt economische wildgroei tot economische stilstand?
 4. Economische stilstand = Point Of Know Return?
 5. Leidt overproductie altijd tot crisis.
 6. Leidt de productie van overbodige en zinloze luxe tot crisis?
 7. Is enkel duurzame en noodzakelijke consumptie de motor van stabiele economie. (ja)
 8. Lage lonen en langere werktijden om producten te kunnen exporteren?
 
Met lage lonen en langere werktijden kan men hier slecht consumeren, geen probleem we exporteren onze producten naar de laatste overgebleven landen met hoge lonen, dan kan iedereen hier aan lage lonen werken, maar echter niet zelf consumeren, tja…vrije markt?