CDA bepleit hardere aanpak haatzaaiers

dinsdag 17 januari 2006 10:02 | Frank | 2847 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Ruim tachtig procent van de Nederlanders vindt dat politieke partijen die aanzetten tot haat moeten kunnen worden ontbonden. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond.

Het onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van de presentatie van een CDA-rapport over grondrechten. Het CDA laat in het rapport weten te streven naar een 'weerbare democratie, die bestand is tegen aanslagen van binnenuit'.

De christen-democraten stellen in het rapport dat mensen die deelnemen aan een terroristische organisatie of 'haat zaaien' hun paspoort en rijbewijs moeten inleveren en hun baan moeten kwijtraken. Met die stelling is 53 procent van de ondervraagden het eens.

Volgens de opstellers van het rapport moeten veroordeelden van een terroristisch misdrijf hun stemrecht verliezen. Daarmee is 76 procent het eens. Een meerderheid van zestig procent vindt dat de door het CDA voorgestelde maatregelen de grondrechten niet te veel aantastenBron: nieuws.nl
Externe link: http://www.nieuws.nl

 Quote

' Ik Denk '.Geheim van je succes;Imponeer ze met je scherpe vernuft en veelzijdige kennis, maar pas op dat je diepte niet opoffert aan oppervlakkigheid.En, duizendpoot, je kracht wordt ondermijnd als je je projecten niet afmaakt.
Elysee