Affaire-Spijkers opnieuw in de spotlights dankzij nieuw boek.

Do 24 Augustus 2006 17:24 | Truthseeker | 4301 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Over enkele weken is het zover: dan komt het lang verwachte en onthullende boek van journalist Alexander Nijeboer uit over de affaire-Spijkers. Fred Spijkers was die geestelijke van Defensie die tegen de weduwen van geexplodeerde soldaten moest gaan vertellen dat het allemaal hun eigen schuld was terwijl ze in feite het slachtoffer werden van ondeugdelijke en zelf-ontploffende landmijnen. Het is het begin van een horrorstory die zijn gelijke in Nederland absoluut niet kent. Het treiteren van Spijkers duurt voort tot op de dag van vandaag, nu al 23 jaar lang. Inmiddels is de affaire zo geescaleerd, dat zelfs de vuurwerkramp in Enschede een direct gevolg lijkt te zijn van de Spijkers-zaak.

LET OP: ZATERDAG VERSCHIJNT IN DE STENTOR EEN BELANGRIJK INTERVIEW met de vader van de auteur over de bedreigingen aan het adres van zijn zoon tijdens het schrijven van het boek. Nijeboer sr. was politieman en was betrokken bij de beveiliging van PWA en Maxima

Op alle redacties van de (PCM)-kranten hebben chefs van hogerhand de instructie gekregen alleen over Spijkers te schrijven in debiliserende zin. Op het Algemeen Dagblad zei Magazine-chef Harko Keizer ooit tegen collega Pamela Hemelrijk die een stuk over de zaak wilde schrijven: "Nee, doe maar niet, want die Spijkers vind ik geen sympathieke man." Enfin, de toon voor de recensies van het boek van Nijeboer is reeds bij voorbaat gezet. Des te meer lof verdient deze auteur om met een boek te komen over een van de meest controversiele onderwerpen van de laatste decennia: het misdadige falen, de malicieuze incompetentie en ook de aan hysterie grenzende arrogantie van het Ministerie van Defensie. Lees meer over het nieuwe boek van Alexander Nijeboer op zijn uitgebreide website. Tot slot nog een link naar het artikel op deze site waarin Spijkers 'eerherstel' krijgt van Defensie.

Bron: klokkenluideronline.nl

Pamela Hemelrijk heeft eens een column geschreven in Dagblad Metro over Fred Spijkers:

Dagblad Metro, Wo 22-02-06
 

http://www.katholieknieuwsblad.nl/dossier_spijkers.htm

Bron: Diverse