Crisisbeheersing.

Ma 4 Februari 2013 18:23 | Wouter ter Heide. | 2222 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

 Het is een illusie te denken dat de veertigers die in bestuurlijk Nederland het roer overnemen, zowel op het Binnenhof als aan het Hof, een fundamenteel andere koers zullen varen dan de afzwaaiende zestigers van de protestgeneratie. Daardoor is het einde van de diverse crises, waar de samenleving zwaar onder gebukt gaat, met geen mogelijkheid in zicht te krijgen. Desondanks is dat zeer wel mogelijk. Voor het benutten van die mogelijkheid zal de Mark/Alexander-generatie het heersende parlementaire en monetaire gedachtegoed, waar haar wereld vol ‘vanzelfsprekendheden’ en zekerheden (zowel ideëel als materieel) op drijft, breed maatschappelijk ter discussie moeten stellen.

Voor het realiseren van die broodnodige Brede Maatschappelijke Discussie leent zich bij uitstek de Publieke Omroep. Hopelijk zijn de bazen daarvan bereid om - ‘in het belang van het algemeen’ - deze partijgrenzen overschrijdende taak ‘met elkaar’ op zich te nemen. Op termijn opent zich daardoor vanzelf de weg voor de ‘gezamenlijke’ creatie van een toekomstbestendig beleid, dat onze tijd van mondiale eenwording eer aandoet. Alle goede bedoelingen ten spijt, zullen politieke partijen en banken die eer immer te grabbel gooien.

Conclusie: de crises zullen met de dag meer uit de hand lopen, zolang het parlementaire en monetaire bestel niet openlijk ter discussie worden gesteld, maar ter meerdere eer en glorie van ……………. gehandhaafd blijven.

Bron: Diverse media