Stemverklaring.

Wo 9 December 2020 10:12 | Wouter ter Heide. | 89 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Mijn verzet tegen vaccinatie heeft alles te maken met mijn opvatting over het leven, Daar is het coronavirus geen bedreiging voor, omdat virussen aan de basis ervan staan. Zonder het leger virussen, waaronder het coronavirus, hadden wij simpelweg niet bestaan, om met virusdeskundige Ron Voucher te spreken. (https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2019-2020/virus-van-morgen.html). 

Kortom, het mondiale coronaprobleem is primair geen medisch maar een alomvattend maatschappelijk probleem en dient overeenkomstig in alle openheid publiekelijk aangepakt te worden. Gelukkig is dat geen onmogelijke opgave dankzij de mogelijkheden die de ICT biedt.

Voor het wereldwijd te gelde maken van die mogelijkheden zou Nederland het voortouw kunnen nemen door het organiseren van een Brede Maatschappelijke Discussie (BMD). Het initiatief voor die BMD zie ik als de corebusiness van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Tot het hard maken van die kernactiviteit moet de NPO zonder meer in staat zijn, gezien de daar aanwezige redactionele kwaliteiten en het kaliber van de presentatoren.

Wouter ter Heide.