Massamoord Noorwegen.

Di 26 Juli 2011 13:32 | Wouter ter Heide. | 4925 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen

 

Dwangverpleging vooraf.
 
Tegen de paranoïde angst dat moslims het in Europa voor het zeggen krijgen zal preventief opgetreden moeten worden, om te voorkomen dat die angst escaleert en in daden wordt omgezet, zoals in Noorwegen is gebeurd. Tot die broodnodige preventie zijn wij helaas niet in staat, omdat de wettelijke mogelijkheid daartoe ontbreekt. Paranoia bestrijden met dwangverpleging ‘vooraf’ kan immers niet volgens de wet! Om in die wettelijke leemte in onze rechtsstaat te voorzien, ligt hier voor onze volksvertegenwoordiging (als wetgevende macht) een uitgelezen taak weggelegd. Of Wilders en zijn geestverwanten dit ook zullen beamen waag ik te betwijfelen. Gelukkig vormen zij niet de meerderheid, dus is er alle reden om te veronderstellen dat dwangverpleging vooraf ooit wettelijk mogelijk zal worden, mocht de wil daartoe op Het Binnenhof in meerderheid aanwezig zijn.
Bron: Diverse media.

Reacties

  Re: Preventieve dwangverpleging

  Do 28 Juli 2011 13:09 | Vincent Brunott |

  Lang niet iedereen die bang is voor moslims zal die angst omzetten in een bloedbad. Ik denk ook niet dat psychologen dat hadden kunnen voorspellen. Hooguit zouden ze hebben kunnen zeggen dat Anders Breivik tot een risicogroep behoort.

  Maar die risicogroep is volgens de zogenaamde wetenschappelijke criteria die tot onze beschikking staan zo groot dat je die moeilijk in zijn geheel preventief kan gaan behandelen.

  En ik zie het al voor me: via een of andere kliklijn meld ik dat mijn buurman bang is voor moslims, dat hij fervent PVV-stemmer is, dat hij griezelige boeken en pamfletten in zijn bezit heeft, dat hij zo nu en dan bezoek krijgt van geheel in het zwart geklede jongeren met kale koppen en dat hij op internet onder die en die schuilnaam haatzaaiende artikelen plaatst.

  Vervolgens wordt mijn buurman in hechtenis genomen, psychologisch geanalyseerd en tenslotte opgenomen in een gesloten inrichting waar hij onder zware medicatie en met veel psychologisch geleuter van zijn moslimfobie wordt afgeholpen. Er zijn natuurlijk ook lichtere vormen van preventieve dwangverpleging mogelijk maar het blijft vrijheidsberoving.

  Bloedbaden en allerlei andere ellende zijn van alle tijden. Het leven zal nooit echt veilig zijn. Als we dat niet accepteren belanden we meer en meer in een alles verstikkende politiestaat. Terwille van de veiligheid hebben we al veel te veel van onze vrijheden opgegeven en dat levert een klimaat op waarin de excessen die we zo graag zouden willen voorkomen juist steeds vaker plaatsvinden.