Toeslagenaffaire. Dweilen met de kraan open.

dinsdag 19 januari 2021 10:25 | Wouter ter Heide. | 51 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Met de zegswijze ‘de teerling is geworpen’, typeert Nynke de Jong (AD, 18 januari) feilloos de val van het kabinet. De val die veel meer omvat dan het einde van Rutte III, omdat hij staat voor het failliet van ons bestel als geheel.

Ten onrechte wordt dat aangeprezen als democratisch, hoewel zowel de parlementaire poot ervan (wie regeert dicteert) als de monetaire (wie betaalt bepaalt) haaks staan op die hoge beleidsopvatting.

Zolang Den Haag dit niet inziet zal er niet adequaat naar gehandeld worden, dus zullen onze geachte afgevaardigden tot sint-juttemis blijven dweilen met de kraan open.

Wouter ter Heide.

 Quote

Wanneer je leeft vanuit je hart, heb je geen ‘wereldbeeld’. Je hebt geen stelsel van overtuigingen, door middel waarvan je de feiten rangschikt. Je hebt weinig sterke meningen over wat dan ook, je bent meer een waarnemer geworden. Je staat open voor het nieuwe en weigert je vast te leggen op een idee of een principe. Je stelt je oordeel over situaties uit, want je houdt de mogelijkheid open dat er iets is wat je nog niet begrepen hebt. Oordelen hebben altijd iets definitiefs in zich; maar een hartgebaseerd kijken naar de wereld heeft geen behoefte aan definities.